Били Айлиш е първият артист, роден през 21-ви век, който печели Оскар

Били Айлиш и нейният брат Финеас получиха Оскар за песента си No Time to Die от едноименния филм за Джеймс Бонд на 94-ите награди на Академията в неделя. Близнаците получиха Оскар за най-добра оригинална песен. През март 2021 г. песента преди това спечели Грами за най-добра песен, написана за Visual Media. Били Айлиш е и първият артист, роден през двадесет и първи век, който печели Оскар.

Били Айлиш отбеляза, когато прие наградата,

На път съм да изкрещя, защото това е толкова нелепо. 20-годишният вокалист похвали Ханс Цимер, който композира оркестровия аранжимент на песента, и китариста Джони Мар за това, че взеха нашата песен и я направиха достойна за Джеймс Бонд.Междувременно Ханс Цимер получи Оскар за най-добра оригинална музика за саундтрака на Dune на наградите на Академията.

 Били Айлиш

Междувременно Финеас каза,

И накрая, бихме искали да благодарим на нашите родители, които винаги са били най-големите ни вдъхновения и идоли. Обожаваме ви като родители, но ви обожаваме и като личности. Благодаря ти много, Академия. Обещаваме да не ги губим.

Ето как феновете реагираха на това, че Били Айлиш и Финеас спечелиха наградата за най-добра оригинална песен

Феновете реагираха на неотдавнашния триумф на певицата в Twitter, публикувайки кадри на Били Айлиш, която пее No Time to Die на Оскарите. Някои също подчертаха 20-годишните постижения, стари, докато други качиха снимки на нейното израстване с брат си Финеас.

Повече за постиженията на Били Айлиш

Били Айлиш е един от най-младите носители на Оскар. Преди това. Маркета Ирглова беше на 19 години, когато спечели Оскар за най-добра оригинална песен за Falling Slowly през 2008 г. Били Елиш и Финеас, от друга страна, са първите американски композитори, спечелили наградата за най-добра оригинална песен за тема на Бонд. Диксън и Бионсе Ноулс-Картър за Be Alive от King Richard, Лин-Мануел Миранда за Dos Oruguitas от Encanto, Ван Морисън за Down to Joy от Belfast и Даян Уорън за Somehow You Do от Four Good Days бяха сред другите претенденти в същата категория — Най-добра оригинална песен.

 Били Айлиш

Предишни филми за Бонд, Skyfall и Spectre, също спечелиха наградата за най-добра оригинална песен на Оскарите, но и двете песни бяха композирани от английски певци и композитори. Адел и Пол Епуърт написаха Skyfall, докато Сам Смит и Джими Нейпс написаха Spectre’s Writing’s on the Wall. Били Айлиш завърши своето EGOT (Еми, Грами, Оскар и Тони), като спечели наградата на Академията. No Time to Die получи Златен глобус за най-добра оригинална песен по-рано този месец, както и Грами за най-добра песен, написана за Visual Media миналата година. Били Айлиш спечели няколко отличия и номинации по време на кариерата си, последните от които бяха седем Грами през 2020 г. и 2021 г. За албума Bad Guy певицата спечели Запис на годината и Песен на годината през 2020 г.

Популярни Публикации