Бил Пърл, легенда на бодибилдинга, почина на 91-годишна възраст

Бил Пърл, известен бодибилдър, почина на 14 септември на 91-годишна възраст. Джуди, съпругата му, съобщи новината в официалния си акаунт в социалните медии. Последният му пост включва новината за смъртта му с биографията му и надписът започва:

Бил Пърл… Добре изживян живот.

Причината за смъртта на Бил Пърл

Съпругата му не разкри причината за смъртта си, когато отдаде почит на Пърл. Тя обаче обясни, че състоянието му на Паркинсон го е победило. През 2016 г. той беше диагностициран със състоянието. Освен това през април 2022 г. културистът участва в инцидент с косене, при който косачката се срутва върху него. За произшествието съобщиха и на страницата му във Фейсбук. След събитието той получи компресионна фрактура на прешлените си T-10, както и няколко други проблема. Няколко дни по-късно обаче беше открита фрактура на врата.  Бил Пърл

Всичко, което трябва да знаете за Бил Пърл

Бил Пърл, който е роден на 31 октомври 1930 г., се присъединява към Военноморските сили на Съединените щати и е назначен във военновъздушната база на Сан Диего. Той тренираше във фитнеса на Лео Стърн, където срещна ментора на Пърл, Лео Стърн, който също беше културист. Пърл участва в две местни събития през 1952 г. и четири през 1953 г., като печели и двете. Той дори е коронясал Мистър Америка и Мистър Вселена. От 1956 до 1971 г. той се състезава в 11 различни събития, като печели девет от тях. Бил стана известен, след като победи бодибилдъри като Франк Зейн, Рег Парк, Дейв Дрейпър и Серхио Олива. В няколко нации той изпълни пози и силни демонстрации. В своите рутинни действия той взривяваше бутилки с гореща вода, огъваше шипове на палатки, трошеше окови и късаше регистрационни номера.

Той управляваше две фитнес зали в Калифорния и стана вегетарианец, когато беше на 39. Той ядеше млечни продукти и яйца и предимствата от това бяха обсъдени в книгата му Getting Stronger: Weight Training for Sports. Първата книга на Пърл беше Getting Stronger: Weight Training for Men and Women, а втората му книга беше Keys To The Inner Universe. Това беше последвано от неговите материали с въпроси и отговори в MuscleMag International и Muscle Builder, две публикации за бодибилдинг.

  Бил Пърл

През 2003 г. той и съавторът Ким Шот издават автобиографията си „Отвъд Вселената: Историята на Бил Пърл“. През 80-те години на миналия век той беше наставник и учител на много професионалисти и получи наградата за цялостно творчество Arnold Schwarzenegger Classic през 2004 г. През 2011 г. той беше представен в документалния филм Challenging Impossibility.

Потребителите на Twitter отдават почит

Бил се превърна в име на домакинство през годините като безупречен бодибилдър. Когато новината за смъртта му се разпространи, Twitter беше залят от почит. Джуди, съпругата му, е една от оцелелите му. Както беше казано по-рано, няма информация относно погребението му.

Популярни Публикации