Бил Козби бе признат за виновен по няколко обвинения в сексуално неправомерно поведение и нападение

Бил Козби , 84-годишният комик, който преди това е бил обвинен в сексуално злоупотреба и посегателство, е признат за виновен в още едно дело за тормоз. Журито обсъждаше дали Козби е малтретирал 16-годишно момиче в емблематичното имение на Playboy през 1975 г. Козби беше 38-годишен комик на върха на успеха си със сериали като I Spy и Fat Albert по това време. Във вторник следобед, след приключване на двуседмичен процес, журито се произнесе в полза на жертвата. Джуди Хът, която сега е на 64 години, получи обезщетение в размер на 500 000 долара.

Какво е престъплението на Бил Козби срещу Джуди Хът?

Хът твърди в жалбата си, че е срещнала Козби през 1975 г. в Сан Марино Парк в Лос Анджелис. Въпреки факта, че е непълнолетна, звездата я изведе и я почерпи с алкохол. Той я заведе в имението Playboy, имение в Holmby Hills, собственост на Хю Хефнър, собственик на списание Playboy, след като се срещнаха още няколко пъти. Имението било известно с диви купони, а жените там били принуждавани да лъжат и да твърдят, че са на 19 години. Твърди се, че Козби е извършил нападението на едно от тези партита. Според People журито постанови след 2-седмичен процес, че Козби всъщност е нападнал Хът в имението на Playboy през 1975 г., когато тя е била 16-годишна непълнолетна.

 Бил Козби

Крахът на бащата на Америка

Според Слейт, въпреки множеството обвинения в сексуално лошо поведение, повдигнати срещу Козби още през 60-те години на миналия век, актьорът все пак е обожаван от феновете заради топлото си, бащинско поведение по телевизията. По времето, когато комиксът е обвинен в злоупотреба, той вече се е утвърдил като американска легенда, наречен от New Yorker Бащата на Америка.

Според Daily Beast колапсът на Козби започна с комедиен акт на Ханибал Бърес през октомври 2014 г., в който той се пошегува с предполагаемото хищническо поведение на суперзвездата. Тъй като видеото стана вирусно, много жени се почувстваха овластени да разкажат за предполагаемото насилие, което са претърпели от Козби. На пресконференция през 2015 г. той каза, че обвиненията са неоснователни. През 2018 г. комикът беше осъден по три обвинения за утежняващо непристойно нападение, датиращо от 2004 г.

 Бил Козби

Докато първоначално беше осъден на три до 10 години затвор, присъдата му беше отменена от Върховния съд на Пенсилвания през 2021 г. Козби в момента е изправен пред две други активни дела. В допълнение към делото за имението на Playboy, Лили Бърнард го обвини, че я е примамил в курорт в Атлантик Сити и я е малтретирал.

Популярни Публикации