Бащата на Оливър Денс започва кариерата си от театър

Оливър Денс е общопризнат като син на легендарния английски актьор, драматург и филмов режисьор Чарлз Данс, който е известен с ролята си на Тивин Ланистър в телевизионния сериал на HBO „Игра на тронове“.

Бързи факти

Пълно име Оливър Денс
Първо име Оливър
Фамилия Танцувай
Професия Детето на знаменитостта
Националност британски
Бащино име Чарлс Денс
Баща професия Английски актьор, сценарист и режисьор
Име на майката Джоана Хейторн
Полова идентичност Мъжки
братя и сестри Ребека Денс и Роуз Бурман

Чарлз Данс започва кариерата си в театъра

Чарлз беше едва на четири години, когато загуби баща си. След това самотната му майка го премества при роднините си в Плимут, където прекарва ранното си детство и получава образование. Завършва гимназия със специалност дизайн и фотография. По-късно, когато се присъедини към драматичния клуб в колежа, той разбра, че иска да бъде актьор. Първоначално работи в лондонския театър като художник по костюми и сценичен работник. През 1970 г. той получава шанса да участва в пиеса.

  Оливър Денс

Оливър Денс (Източник: Google)От средата до края на 1970 г. той е поканен в Кралската Шекспирова компания. Там той придоби основната роля в „Coriolanus“ и New Castle. Освен това той е работил за други места като Barbican. Ангажиментът му в театъра му позволява да си сътрудничи с постановката на големия драматург. По-късно той е поканен да участва в телевизионни предавания и филми. Известната му поредица след „Игри на тронове“ включва „И тогава ги нямаше“ и „Кадифени пръсти“. Филмите, които му позволиха да постигне популярност и да израсне като актьор, са „Фантомът от операта“ и „Ребека“.

Нетната стойност на Oliver Dance през 2022 г

Нетното състояние на Оливър Денс е около 2 милиона долара към 2022 г. Чарлз е работил почти 46 години в сектора на развлеченията. Освен това той също остарява и следващия октомври ще навърши 74 години. Но той все още е отдаден на работата и не мисли за пенсиониране. По този начин може да се прецени, че нетната му стойност вероятно ще се подобри през следващите дни, тъй като той работи и произвежда пари.

Сватба преди да станеш успешен артист

Не е известно дали Оливър има сватба или не. Като говори за баща си Чарлз, той организира сватбата му с Джоана Хейторн през 1970 г. Чарлз се запознава с Джоана, докато е само деветнадесетгодишно дете. След като я среща за първи път, той се влюбва в нея. По това време той беше борещ се актьор и работи усилено, за да развие професията си.

Той обаче не дочака успеха и реши да се ожени още преди да стане признат музикант. След четири години брак, двойката получава първото си дете, Оливър Данс. Отново през 1980 г. те са благословени с дъщеря, Ребека Данс.

Съжаление за развода със съпругата

За съжаление, родителите на Оливър не можаха да водят блажения семеен живот за по-дълъг период. След 33 години заедно двойката избра да продължи живота си поотделно и се разведе през 2004 г. В блог за актьора Чарлз той разкри, че съжалява за раздялата със съпругата си. Той също така признава, че отговорността за раздялата им е била най-вече негова. Но той поне поддържа връзка с нея и сега е отличен приятел.

  Оливър Денс

Оливър Денс (Източник: Google)

Множество връзки без повторен брак

След разтрогването на предишния брак бащата на Оливър е романтично обвързан с много млади жени, но никога повече не се жени повторно. Няколко месеца след развода той започва да прекарва с Хилари Хелт. След като се размина с нея, той беше сниман с модела на Gucci, Shambhala Marthe. В годината след развода той имаше любовна връзка с актрисата София Майлс, но след една година я заряза. Последния път той беше забелязан с майсторката Елинор Бурман. Той дори се сгоди с нея и имаше дъщеря на име Роуз Бурман. Това партньорство обаче също не продължава дълго. Сега той обича самотния си живот.

Запознанства и приятелка

Оливър се е държал настрана от света на прожекторите, поради което няма информация за неговите дела. Оливър е частно лице. Всичко в него е скрито под завеса, дори любовникът му. Няма слухове, че той се среща с някого в миналото и настоящето.

Популярни Публикации