Барбара Идън стана мишена на измама за смъртта, когато започнаха да циркулират слухове за нейната смърт

Барбара Идън , актрисата от „Мечтая за Джийни“, стана жертва на смъртна измама на 17 август, когато слуховете за нейната смърт изглежда се разпространиха онлайн. Смята се, че 90-годишната актриса е починала рано сутринта в сряда. Явната измама за смъртта на Eden изглежда идва от станция в YouTube, наречена Allan Radio, която има около 20 000 членове. В сряда каналът публикува следното видео:

ПОЧИВАЙ В МИР. Преди 7 минути Барбара Идън / Сбогом, Барбара Идън.

Въпросният видеоклип е получил над 97 000 гледания и над 700 харесвания от потребители. 91-вият рожден ден на Барбара Идън е на 23 август, следователно каналът изглежда се е насочил към нея. На 16 август ненавършилата възраст родом от Тусон, Аризона, качи снимка на себе си с Присила Пресли в резиденцията на Елвис в Грейсланд в Мемфис, Тенеси. Освен това каналът в YouTube, който постави началото на този мит, разпространява фалшиви съобщения за смъртта на знаменитости, за да получи гледания.

Смъртни слухове

След измамната новина за очевидната смърт на Барбара Идън, станцията публикува фалшиви програми, в които се твърди, че актрисата Упи Голдбърг е починала. Други видни знаменитости, станали жертва на нелепите твърдения на канала, включват актьорът от Hot Fuzz Саймън Пег и актьорът от Star Trek Уилям Шатнър. Преди твърденията си за смъртта на Идън, станцията също беше публикувала фалшиво видео, в което изглеждаше, че известният ямайски певец и автор на песни Боб Марли е починал. Марли почина през май 1981 г.

  Барбара Идън

Изглежда, че тези канали се управляват от ботове, тъй като видеоклипове, лъжливо твърдящи смъртта на известни личности, са често срещани в YouTube. Клинт Истууд, актьорът и режисьор, беше една от малкото жертви на тези ленти миналия месец. Много потребители на мрежата за първи път предположиха, че легендарната холивудска знаменитост е починала, когато Recuerda Gente Famosa публикува видеоклип, в който се твърди, че е починал. Преди 10 минути/ Тъжни новини / RIP Клинт Истууд / Сбогом Клинт Истууд, се казва в заглавието на видеоклипа. Това заглавие следва същата структура като посочените по-рано измамни видеоклипове от акаунта на Allan Radio в YouTube. В резултат на това е вероятно тези неверни твърдения да са направени от едно и също лице или група, които имат много акаунти в YouTube.

С шокиращата стойност на подобни изявления, основната цел на тези филми е да генерират гледания и приходи от реклами. Тези филми, както повечето фалшиви материали в YouTube, дори не уточняват причината за смъртта на тези знаменитости. В повечето случаи се използват общи подробности за звездите, за да се удължи времето за изпълнение до приблизително пет минути, за да бъде удобен за осигуряване на приходи. Те също така използват синтез на текст към глас, за да заменят генеричните озвучавания, което им позволява да създават много части от съдържание с неверни твърдения за един ден.

Барбара Идън е доста загрижена за здравето си.

На 90-годишна възраст актрисата все още е доста активна, както се вижда от скорошното й пътуване до Мемфис. Идън говори пред Closer Weekly за здравословните си навици миналата година, само дни преди 90-ия си рожден ден. Тя заяви:

Наистина съм съвестен относно (моята) храна. Аз съм месояден… Обичам пържола. Ние консумираме много свинско, птиче месо, пържоли и зеленчуци.

  Барбара Идън

Идън също сподели кратък поглед към своя режим на фитнес. Тя продължи, като каза:

Ходя много пеша.

Актрисата от „Пламтящата звезда“ каза, че е включила въртене в упражненията си и е наела треньор за това, но трябвало да спре заради COVID.

Популярни Публикации