Барак Обама получи Еми за най-добър разказвач в „Нашите страхотни национални паркове“ на Netflix

Бившият президент на САЩ Барак Обама получи номинация за Еми в категорията за най-добър разказвач за документалната си серия от пет части на Netflix, Нашите страхотни национални паркове. Нетизените побързаха да поздравят Барак Обама за достигането на половината път към това да бъде EGOT или някой, който е спечелил награди Еми, Грами, Оскар и Тони. За незапознатите, тези награди се раздават за големи постижения в творческото изкуство. Барак Обама се бори срещу някои от най-добрите имена на Холивуд в настоящата победа на EMMY, включително Дейвид Атънбъроу за The Mating Game, Лупита Нионго за Serengeti II и Карим Абдул-Джабар за Black Patriots: Heroes of the Civil War.

American Factory, документален филм, продуциран от Higher Ground на Obama, получи наградата на Академията за най-добър документален филм през 2020 г. Филмът проследява китайска корпорация, която създава завод за автомобилно стъкло в Охайо, изправена пред няколко пречки, като културно безразличие. Преди това Барак Обама получи две награди Грами за аудио версиите на автобиографиите си The Audacity of Hope: Thoughts on Reclaiming the American Dream през 2008 г. и Dreams from My Father през 2006 г.

Само Дуайт Айзенхауер получи награда 'Еми', която получи през 1956 г. за първата по рода си излъчвана пресконференция. От 2009 г. до 2017 г. Обама беше 44-ият президент на Съединените щати.

Ето как социалните медии реагираха на историческата победа на Барак Обама за Еми.

Нетизените са във възторг от новия триумф на Барак Обама с Еми. Докато някои му правеха комплименти, други похвалиха шоуто, заявявайки, че им харесва. Потребителите на социалните медии очакват Обама да бъде една от малкото знаменитости, достигнали статус „EGOT“. Само 17 души са спечелили EGOT, включително Рита Морено, Одри Хепбърн, Мел Брукс, Упи Голдбърг и Дженифър Хъдсън. Наградите за креативно изкуство Еми се проведоха в събота вечер, 10 септември 2022 г., преди наградите Primetime Emmy във вторник, 13 септември 2022 г., за тези, които не знаеха. На 12 юли 2022 г. беше обявен официалният списък с номинираните.

  Барак Обама

Чадуик Боузман, покойният актьор от Черната пантера, също получи посмъртно номинация за Еми за озвучаването си за анимационния сериал на Disney+ и Marvel Studios Какво ако...?, който беше излъчен през 2021 г.

Повече за инициативата на Обама за нашите страхотни национални паркове

Премиерата на „Нашите страхотни национални паркове“ беше през април като част от многогодишния филмов и телевизионен договор на Барак и Мишел Обама с Netflix, обявен през 2018 г. Сериалът изследва естествената красота на планетата, като същевременно акцентира върху някои от най-красивите райони, като Индонезия и чилийската Патагония . Този първи сезон от пет епизода се фокусира върху културата и управлението на прекрасни паркове по целия свят. Новият сериал е създаден от Freeborne Media и Wild Space Productions, в допълнение към продуцентския бизнес на Барак Обама Higher Ground. Той подчерта невероятни дестинации като Националния морски аквариум Монтерей Бей в Калифорния, Националния парк Цаво в Кения и Националния парк Гунунг Леузер в Индонезия.

  Барак Обама

Higher Ground на Obama също обяви връзка с Audible, собственост на Amazon, отбелязвайки, че общата цел на двете фирми да предоставят важни и ангажиращи истории, които издигат различни гледни точки и опит, ще бъдат отразени в съюза. Ще бъде очарователно да гледаме дали Барак Обама най-накрая ще спечели наградата Тони, която толкова много от поддръжниците му в социалните медии очакват.

Популярни Публикации