Бърни Сандърс - възраст, нетно състояние, височина, съпруга, кариера, националност

Бърнард Сандърс е американски политик, роден на 8 септември 1941 г. в квартал Бруклин в Ню Йорк. Той е добре известен със своята позиция срещу икономическата несправедливост и неолиберализма. Той вярва в правата на работниците, универсалното здравеопазване с един платец, платения родителски отпуск, безплатното висше образование и амбициозния Зелен нов курс за създаване на работни места, като същевременно се бори с изменението на климата. По същия начин той е независим политик, избран в Сената на Съединените щати от Върмонт през 2007 г.

Нещо повече, той преди е служил в Камарата на представителите за Върмонт от 1991 г. до 2007 г. Той е най-дълго служилият независим кандидат в историята на Конгреса на Съединените щати. Той стартира президентска кандидатура през 2016 г., канейки хората да се присъединят към него в политическа революция.

Бързи факти

Име Бърни Сандърс
Възраст 81-годишен
Височина 6 фута (1,83 м)
Тегло 60 кг
Номер на обувка 10 САЩ
Професия Политик
Съпруга 1. Дебора Шилинг (Div)
2. Джейн О'Мира (р. 1988)
деца Да (1)
Нетна стойност Приблизително 3 милиона долара
Националност американски
Етническа принадлежност Смесени
Марка N/A
Хоби N/A

Бърни Сандърс Биография, възраст и националност

На колко години е Бърни Сандърс? Считано от 2022 г , той е 81 години. Той беше роден на 8 септември 1941 г . Той е роден в нюйоркския квартал Бруклин. Освен това той е от смесен етнос. Родителите му са Елиас Бен Йехуда Сандърс и Дороти Сандърс. От 1981 до 1989 г. той е кмет на Бърлингтън, Върмонт, и се самоопределя като демократ-социалист.Височина, тегло и измерване на тялото

Колко висок е Бърни Сандърс? Той е висок 1,83 метра или 6 фута висок. Тежи около 60 кг. Освен това той беше представител на Съединените щати в продължение на 16 години, докато не беше избран в Сената на Съединените щати през 2006 г. Сандърс беше преизбран в Сената на Съединените щати през 2012 г. и 2018 г.

 Бърни Сандърс

Бърни Сандърс позира за снимка Източник: Instagram

Бърни Сандърс Нетна стойност 2022 г

Каква е нетната стойност на Бърни Сандърс? Смята се, че нетната стойност на Бърни Сандърс е около 4 милиона долара към октомври 2022 г. според определени оценки. Освен това той има тъмнокафяви очи и руса коса.

Състояние на брак и връзка

Коя е съпругата на Бърни Сандърс? Той се жени за Джейн О'Меара Сандърс през 1988 г. Двойката е благословена и с деца. Има син, както и три доведени деца. Преди това той беше женен за Дебора Шилинг, с която се разведе през 1966 г.

Факти

  • Той е не само политик, но и спортист.
  • Той отиде при P.S. 197 за основно училище, където играе баскетбол и печели шампионат на квартал.
  • По-големият му брат, Лари, каза, че семейството никога не е оставало без храна или дрехи, докато растат, но големи разходи, като завеси или килим, са били недостъпни.
  • Сандърс започва избирателната си политическа кариера през 1971 г. като член на Партията на съюза.

Също така знайте за Нихачу Нетна стойност, възраст, биография, етническа принадлежност, националност

Популярни Публикации