Бърни Мадоф е обвинен в опериране на многомилиардна измама Понци

Бърнард Мадоф е роден в Куинс, Ню Йорк, на 29 април 1938 г., син на борсовия брокер Ралф Мадоф и Силвия. Мадоф беше американски инвестиционен съветник, финансов анализатор и борсов брокер, който извърши най-значимата финансова измама в страната. Той беше обвинен в управление на схема на Понци за милиарди долари, която подмами инвеститорите. Мадоф започва кариерата си на Уолстрийт през 1960 г. и контролира фирмата си до ареста си през 2008 г.

Като следствие от колапса на световните финансови пазари, рецесията в Съединените щати накара много инвеститори да изтеглят средствата си. Фирмата на Мадоф най-накрая беше открита като измама и схема на Понци поради неговата неспособност да освобождава плащания. След различни разследвания Комисията по ценни книжа и борси на САЩ го задържа през декември 2008 г. Мадоф се призна за виновен във федералните престъпления, в които беше обвинен. Той измами своите инвеститори с милиарди долари през периода на 80-те години на миналия век; според оценките се смята, че загубите са над 65 милиарда долара. През юни 2009 г. Мадоф беше осъден на 150 години затвор, които излежаваше към момента на смъртта си.

 Бърни МадофСестрата на Бърни Мадоф и нейният съпруг бяха открити мъртви при предполагаемо убийство-самоубийство.

Истинската сестра на Бърни Мадоф и нейният съпруг бяха открити мъртви при очевидно убийство-самоубийство. Според офиса на шерифа на окръг Палм Бийч, 87-годишната Сондра Винер е била застреляна в дома си във Валенсия Лейкс, Флорида, на 17 февруари. 90-годишен мъж, за когото се смята, че е нейният съпруг Марвин Винер, също е починал от огнестрелна рана. Семейството му обаче е поискало анонимност според закон на Флорида, който защитава жертвите на престъпления.

Според доклад на шерифската служба, двойката е починала в нещо, което изглежда е убийство-самоубийство. То продължи, казвайки:

На място са дошли криминалисти от отдел „Противодействие на насилието“, за да направят допълнителен оглед. По-нататъшното разследване разкрива, че изглежда става дума за убийство-самоубийство.

 Бърни Мадоф

По-нататък се казва, че останките на загиналите са взети от служители на Съдебната медицина, които впоследствие ще установят причината за смъртта. BocaNewsNow получи официален имейл до съседите в района, които оплакаха трагичния сценарий на булевард Барка, включващ Сондра и Марвин Уайнър.

Популярни Публикации