Awkwafina се занимава с спора с Blaccent и напуска Twitter

Аквафина не е фен на общността на Twitter и тя обяви напускането си, след като се обърна към темата „Blaccent“, с която е свързана от години. След като беше обвинена в години, че използва афро-американски народен английски (AAVE) в изпълненията си, актрисата в крайна сметка излезе с подробен коментар по темата.

Рапърът, превърнал се в комик, превърнал се в актриса, написа в Туитър на 5 февруари:

Въпреки това, като не-чернокож ROC, винаги ще слушам и ще се стремя безмилостно да науча историята и контекста на AAVE, както и какво се счита за подходящо или ретроградно за растежа на ВСЯКА и ВСЯКА група в неравностойно положение.Аквафина също заяви:

Трябва да подчертая: Да се ​​подиграваш, унижаваш или да бъдеш неприятен с другите по какъвто и да е възможен начин е: Просто. Не е в природата ми. Никога не е и никога няма да бъде.

  Аквафина

Awkwafina отговаря на критиките, след като беше наказан за използването на термина „Blaccent“.

След пробивните си изяви през 2018 г. във филми като Ocean’s 8 и Crazy Rich Asians, актрисата, чието истинско име е Нора Лум, беше въвлечена в няколко спора, включително културно присвояване и използването на AAVE. Дори преди премиерата на Crazy Rich Asians, Lum беше похвален за това, че изобрази Peik Lin Goh, член на черната общност, в нейната роля. Героинята отбеляза в един от нейните диалози:

Въпреки това, не можете да се отклоните. Кокошките, човече, са к**и! Ти не си птица. Ще дойдеш на тази сватба и ще кажеш, Баук Баук, мамка!

Две години по-късно Бетина Макалинал пише в есето си за Vice:

Дамата, родена като Нора Лум, въведе поредица от расови стереотипи за хладнокръвие и влияние, докато крадеше от черната култура, за да създаде репутация за себе си.

33-годишната актриса е преживяла подобни критики в миналото, включително обвинения, че копира афро-американската култура като рапър. Аквафина обясни, че разпознава социално-политическата обстановка и историческия контекст на AAVE. Актрисата каза още, че доминиращите групи често са приемали афро-американската култура за парична изгода, без да обръщат особено внимание на нейния произход.

  Аквафина
Актьорът Shang-Chi продължи да казва, че нейната американска идентичност е повлияна от филми и телевизионни програми, както и от взаимодействието й с хората от детството. Тя заяви:

Вярвам, че азиатско-американците като група все още разбират какво означава това пътуване за тях, какво е правилно и къде не принадлежат.
След реакцията си на тези обвинения, Awkwafina обяви оттеглянето си от платформата в друг туит. Тя се позова на Twitter като врастнал нокът в съобщението.

Twitter беше вбесен от извинението на Awkwafina за използването на Blaccent.

Няколко коментара намекнаха, че актрисата е отказала да се извини за предполагаемото използване на черната култура в кариерата си. Други твърдят, че тя представя всички азиатци като група, за да избегне отговорността от своя страна. В много от своите усилия, включително нейните комедийни и рап песни, Awkwafina демонстрира имитация или присвояване на афро-американски акценти и маниери. Последните й филми обаче, като Shang-Chi на MCU и Легендата за петте пръстена, не показват нейното представяне по този начин.

Популярни Публикации