Асакура Хао - Биография, гласов актьор, цитати, майка, сила и способности

Асакура Хао е главният антагонист в манга и аниме поредицата Shaman King. Той е роден в Япония по време на ерата Хейан като Доджи Асаха. По време на третия си живот той се преражда като брат близнак на своя потомък Асакура Йо. Той е настоящият крал на шамана и най-могъщият шаман в сериала.

Озвучаващият актьор на Асакура Хао

Минами Такаяма, японски озвучаващ актьор, даде гласа си за Асакура, докато Sebastian Arcelus предостави своя глас за английската версия на този герой.

Личност на Асакура Хао

По време на първия си живот той е бил заобиколен от непредсказуемостта на поквареното и безгрижно благородство Хейан, което сее хаос в страната и я тласка към бедност. Той виждаше света като мрачен и мрачен, докато не срещна Охачио, малък демон, който го научи на всички положителни аспекти на живота. Ohachiyo стана постоянна част от Hao след инцидент с първата Over-Soul на Hao и го прокле с опасна способност Reishi. Хао беше настрана от хората около себе си в тийнейджърските си години, след като стана свидетел на корупцията и алчността на столицата, но когато израсна като възрастен, той стана сравнително миролюбив човек, който се стремеше да помага на хората около него и семейството Асакура просперира в резултат на това . Заради кроткия си и благ характер той прибра котката Матамуне, която смяташе за свой единствен приятел.Неговите Рейши способности, от друга страна, нарастват в сила и в крайна сметка надминават способността му да ги контролира. Тъй като не можеше да изключи своята Рейши, потокът от негативност в крайна сметка създаде Они в собственото му сърце. Вътрешните сътресения и безредици, причинени от желанието му да създаде Шаманското кралство на Земята, в крайна сметка го карат да стане Шамански крал, за да постигне тази основна цел.

В третото си и последно превъплъщение Хао обикновено е спокоен, жесток и винаги се усмихва. Когато е наистина ядосан, което е изключително рядко, Духът на огъня обикновено убива и изгаря човека, на когото е ядосан, до душата му. Той също така обича шамански битки, особено тези, включващи мощни шамани и Асакура Йо. Той не се интересува само от това; той също така заявява, че когато Йо достигне своите граници, той и Йо ще се слеят, за да образуват най-силния Шаман.

Той беше изразил неприязън да се обръщат към него с фамилни титли, като гледаше студено към Йо, когато се обръщаше към него като Ний-чан (Голям брат) и молеше племенникът му Хана да спре да се обръща към него като чичо, въпреки че по-късно той щеше да се обръща към двамата по същия начин . Въпреки резервите си към човечеството, Хао обожаваше майка си, чиято смърт предизвика дълбоката му омраза и негодувание към човешката раса.

Според Хао основната причина за обществената корупция са парите. Той отказва да го използва и инструктира групата си да следва философията на пълната самодостатъчност, дори ако това означава кражба на нещо.

  Асакура Хао Сила

Асакура Хао (Източник: Pinterest)

Външен вид на Асакура Хао

Хао е по-големият брат близнак и предшественик на Йо и споделят много физически характеристики, особено черти на лицето и структура на тялото, както и тъмнокафява коса и кафяви очи. Косата на Хао е много по-дълга от тази на Йо, стигаща до кръста му, и той е малко по-висок и по-мускулест. Той често носи бледожълто пончо наметало, което покрива само горната част на тялото му и не разкрива нищо отдолу.

Той е облечен в две секции тъмночервени широки панталони с три презрамки на всеки крак и обувки с две шипове, стърчащи от пръстите, както и чифт черни с червена подплата ръкавици без пръсти с четири малки изпъкналости, където на кокалчетата са отпечатани неговите собствени име. Той също така има звездата с пет точки, бродирана на колана му, както и каишки, подплатени с нея. Той също така има обеци със среден размер с шарка на петолъчка на ушите. Когато Hao използва Over-Soul или неговото Yin Yang Jutsu, косата му се сгъва на няколко шипа.

Когато е на публично място, Хао носи тъмносини дънки и полузакопчана бяла риза с големи яки и маншети.

Мощност и сила

Като древен шамански майстор, който е умрял и се е прераждал два пъти, Хао има изключително огромно ниво на Фуриоку в настоящия си живот, общо 1 250 000.
[Четвърта страница] Според Асакура Йохмей той е бил толкова силен в предишния си живот, че дори най-могъщите шикигами са му се заклели във вярност.

Onmyodo

Още от първия му живот, оригиналните майсторски способности на Хао по тайджуцу му дават пълен контрол над елементите и способностите за гадаене. Той има способността да манипулира шестте елемента на природата, огън, земя, дърво, метал и вода, не само материално, но и духовно, както се вижда от неговата временна трансформация на Духа на огъня в Духа на водата. Дори и без духа на огъня, Хао притежава страхотни елементални и гадателски способности и лесно може да подчини oni и полубогове на волята си.

Въпреки това, с добавянето на Духа на огъня, може само да се предположи, че той ще може значително да увеличи кръговите свойства на своето изкуство, като го използва като източник на енергия. Духът на огъня, от друга страна, използва предимно физически атаки, въпреки че неговите огнени атрибути понякога са били използвани в битка.

Тъй като обича стихията огън, Хао рядко се вижда да използва своето изкуство тайджуцу както в манга, така и в аниме поредицата. Независимо от това, неговите способности Onmyodo, съчетани с формите на Духа на огъня, му дават Свръх-душа, която е само на второ място по сила след Великия дух.

Шамански техники

Хао притежава огромен арсенал от шамански техники и заклинания в резултат на предишните му два живота като Onmyouji и Patch жрец от племето Patch и той е прероден с всичките си знания от предишните си два живота.

Рейши

Тази способност ви позволява да четете мислите и чувствата на другите хора. Въпреки полезността му, Хао не можеше да го контролира и беше постоянно бомбардиран от мислите на хората около него. Въпреки че първоначално го използва, за да облекчи човешкото страдание, той започва да вижда по-тъмната страна на човешката природа, когато открива чрез своите рейши, че онези, на които помага, са ревниви и се страхуват от собствената му сила и ги убеждава, че е зъл.

В крайна сметка той се разгневи от човечеството и се зае да създаде свят, населен само от шамани. Според Хао способността произтича от силно чувство за самота. Той запазва способността във всяко от своите прераждания, докато не се изправи срещу всеки дух, който някога е срещал; малко след това Анна го информира, че не може да чете мисли, защото вече не е самотен в резултат на срещата с Йо, който е имал същия ефект върху нея.

Тайзан Фукун но Сай

Шаманът трябва да овладее всичките пет елемента на пентаграмата и да победи седемдесет и петте господари на Ада, за да стигне до Тайзан Фукун и да се пазари с него. Хао успя да се превъплъти петстотин години по-късно като член на Patch Tribe, а след това петстотин години по-късно като член на Patch Tribe.

Asakura Hao Asakura Hao Asakura Hao Asakura Hao Asakura Hao As (Източник: Pinterest)

Проклятие Отражение:

Curse Reflection беше използвано само веднъж, по време на нахлуването на военните в тайния остров, когато Amano Teruko се опита да използва специалното си умение, 2’O Clock Curse, което имаше сериозен обратен ефект и почти я уби незабавно. Хао изглежда е използвал тази техника несъзнателно, тъй като не показа признаци, че разпознава присъствието й.

История на Асакура Хао:

Първи живот

Когато е роден в Япония, майка му, Доуджи Асаноха, го е кръстила Доуджи Асаха. Майка му, Асаноха, обаче е убита от група хора, които я смятат за демон. След като къщата му беше опожарена, Асаха се скиташе и живееше безцелно сам, вярвайки, че е момче със странни демонични сили, което планира да унищожи цялото човечество. Той срещна Охачио, дух, докато седеше до порта един ден, и те бързо станаха приятели. Ohachiyo му дава прякора Douji Mappa, след като забелязва приликата между имената на Asaha и Asanoha. Демонът убеди Асаха да остави отмъщението си настрана и да се концентрира върху положителните аспекти на новия си живот. Охачио го научи на различни умения като риболов, писане и, най-важното, на опасната способност Рейши.

За кратък момент Асаха удържа на думата си и се зае с работата си с усмивка на лицето. Когато един пазач го чул да си говори сам посред нощ, той решил, че е демон и го докладвал на монаха Денсен Хоши. Densen предизвика Hao, но той беше разкрит като лъжец и лесно победен. Той извърши първото си убийство, след като разпозна мъжа като убиеца на майка си. Поради изчерпването на Furyoku, Asaha не успя да запази контрола над Over Soul и неволно погълна силата на Ohachiyo.

Асаноха се озовава на улиците на Киото, където е открит в безсъзнание от Онмиджи Хамо Тадатомо и неговия чирак Дайтаро. Hamo търсеше Asaha, защото той беше източникът на голям брой Onis, призовани в района. Tadatomo взе Asaha като чирак, след като изчисти всички Onis и видя потенциала му.

Тадатомо използва колегата на Асаха, Дайтаро, като тестов обект, за да създаде човешки хибрид Шикигами, който обикновените хора могат да видят на годишна церемония за прогонване на столицата на Онис. Асаха се опита да се намеси, но беше осуетен от Шикигами на Тадатомо, докато Тадатомо не беше убит от Дайтаро, което ги накара да изчезнат. Въпреки съвета на техните помощници да бягат, Асаха решава да надмине Тадатомо, като победи Дайтаро и го контролира с Onis в собственото му тяло. Неговите способности му спечелиха титлата пазител на Киото през следващите пет години и му беше дадено името Асакура Хао, което беше вдъхновено от позицията му.

В резултат на детските си преживявания, Хао се развива в талантлив Онмьоджи и основава семейство Асакура в Киото. Тъй като беше самотен, Хао създаваше Онис през цялото време, но това не беше проблем, защото той можеше да ги контролира. През това време Хао срещна Матамуне, бездомна котка. Матамуне беше единственият приятел на Хао и Хао му даде част от духовната си енергия с надеждата, че ще остане с него завинаги.

Въпреки това, проклятието на Охачио върху Хао беше постоянно и в крайна сметка доведе Хао до лудост. Кралят на шамана в крайна сметка ще хване окото на Хао. Заради плановете му да унищожи човечеството, семейство Асакура го изгонва, но той остава в Киото и основава клон на семейство Асакура. В крайна сметка той беше убит от един от собствените си роднини по време на шаманските битки.

Втори живот (SL)

Позволявайки му да контролира обстоятелствата на своето прераждане, Ин-Ян Джуцу на Хао, или владеенето на петте елемента, го спасява от постоянна смърт. Той успя да овладее душата си, използвайки ритуала на Тайзан Кузун. Въпреки че победата над седемдесет и петте господари на Ада беше необходима, за да се стигне до Тайзан Кузун, подписването на договор с него дава възможност да възкресява мъртвите или да се преражда по желание.

След това Хао избра да се превъплъти като член на Племето на Кръпките, хората, които организираха турнира Шамански крал и по-късно откраднаха Духа на огъня от тях. По време на времето си като кръпка той беше женен и имаше дете. Хао лесно победи много страховити врагове с помощта на новия си призрак-пазител, включително четиримата воини Семиноа, които научиха за плановете му и решиха да го спрат.

Той отново се опита да популяризира своята визия за шамански свят, но беше отхвърлен от шаманите, които се опитваше да вербува. Той имаше същите планове като Асакура Йохен и Матамуне да управлява света и да убие всички, но Асакура Йохен и Матамуне го спряха. Въпреки факта, че той умря, преди да се издигне до позицията на Шамански крал, той успя да улови легендарния Дух на огъня, за да служи като негов призрак-пазител в следващия му живот. Когато племето Пач разбра, че вече няма свещеник, те оставиха жена му и детето му да живеят, за да продължат рода на свещеника Пач. В резултат на това Силва от десетте служители на кръпката се ражда няколко поколения по-късно от рода на Хао.

  Асакура Хао

Асакура Хао (Източник: Pinterest)

Трети живот

След като е убит като член на Кръпката, той избира да се прероди в първоначалната си кръвна линия, за да стане много по-силен. Късните действия на Хао бяха предсказани от Асакура Йохмей и беше решено той да бъде убит след прераждането си.

Йохмей спря за кратко, преди да удари бебето, позволявайки на Хао да призове Духа на огъня. Mikihisa се изложи на опасност, след като Hao се опита да убие Yohmei с удар и получи тежки изгаряния в процеса. След това Хао инструктира Кейко да остане неподвижна, защото не иска жизненоважната му Друга половина да умре преди тя да се роди. С тези думи той се засмя и изчезна.

След като избяга от семейство Асакура, той очевидно е бил отгледан от Брокен Майер. Когато беше на пет години, той и Брокен заминаха в търсене на нови поддръжници. Където и да отиде Хао, той оставя следи от разрушение след себе си. Когато родителите на Лизерг се опитаха да го спрат, той ги уби, защото го разпознаха като голямо зло; междувременно той осакати Чебин Мендел по неизвестни причини и след това уби военна част, докато търсеше Мохамед Табарси. След това той изгори църковния дом на сиропиталището на Марко Ласо и уби всички вътре. До осемгодишна възраст Хао беше натрупал невероятен брой поддръжници, на които щеше да научи много от собствените си лични техники, като Fumon Tonk.

Боеве между шамани в Токио

Хао се появява за първи път сред останалите състезатели, усмихвайки се и коментирайки битката на Йо и Рен, казвайки, че и двамата им шамански сили постепенно нарастват и че победителят несъмнено ще бъде основна пречка в близко бъдеще.

Пресичане на Съединените щати

Хао се представя за първи път, когато Шаманите се събират, за да се качат на самолета на Пач, пътуващ за Америка. Той се появява пред Йо и групата му, провъзгласявайки се за бъдещия Крал Шаман и решавайки да играе с тях и да тества силата им. По-късно той е прекъснат от собствените си последователи, които го предупреждават, че ако продължи да си играе, те ще изпуснат самолета, с което той се съгласява, но не и преди да каже на Йо, че е впечатлен от неговата решителност и че той ще бъде полезен съюзник, преди да тръгне със съюзниците си.

Започна вторият кръг на Shaman Fights.

Хао е впечатлен от първия Over-Soul Spirit of the Sword на Yoh и по-специално от това колко бързо успя да го овладее за по-малко от месец, докато наблюдава напредъка на Yoh в първия му мач. След това той следва Рен от стадиона. Рен забелязва това и казва на Хао да го остави на мира. Тогава на Рен е предложен шанс да се присъедини към групата на Хао, но той отказва и напада Хао. Хао, от друга страна, лесно и бързо блокира атаката му, превръщайки я в пепел. Рен е изненадан от плашещата сила на Хао и се връща на стадиона, за да научи повече за него, докато Хао заминава за собствения си мач.

Екипът на Хао, Хоши-Гуми, се състои от него, Лучист и Опачо. Hoshi-Gumi ще се изправи срещу един от отборите на X-law. Преди да започне мача, Хао поиска Опачо и Лучист да напуснат зоната, за да може да се изправи срещу двамата едновременно. Въпреки факта, че ще загубят, X-законите решават да се бият с Хао един на един, за да могат другите шамани да научат повече за него. Хао бързо призовава Духа на огъня и убива двама членове на X-законите в една атака. Третият член е смазан от Духа на огъня.

По-късно Хао разкрива, че неговата шаманска среда е самият въздух, което той признава, защото коя друга среда на огън би била по-добра? Марко е бесен, защото това показва, че Хао не се интересува дали някой знае тайната му и че той се подиграва на жертвите на X-законите, които е убил. Крис Венстар, от друга страна, хвърля специална граната по Хао, която има способността да угаси целия кислород в района.

За щастие, силовото поле около пръстена поглъща целия взрив и Хао изглежда невредим. Докато димът се разсейва, Хао все още е незащитен, но Духът на огъня се е трансформирал във вода. За да се защити, Хао използва знанията си за петте елемента, за да трансформира Духа на огъня във Вода. Като награда за тяхната мъдра смелост, Хао дава на X-законите честта да бъдат изядени от Духа на огъня, за да стане по-силен.

Междувременно, когато Хао открива намерението на Йо да се оттегли от Шаманската битка, той заплашва да убие Голема и децата, освен ако Йо не се върне в състезанието. След това Hao нарежда на Luchist да помогне на Yoh да победи X-законите. много бързо След това Хао забелязва Team The Ren да се бие с един от екипите на Gandhara и осъзнава, че истинското име на Horohoro е Usui Horokeu. Фестивалът на звездите започва, когато Хао тръгва към леговището си.

Той нарежда на своите поддръжници да осуетят плана на Гандхара да създаде сам Петимата воини. Междувременно Джон от X-законите изстрелва към него лъч от скрит сателит. Тази стратегия се проваля, когато Хао разкрива своята бронирана Свръхдуша, която го защитава. След това Духът на огъня напълно унищожава душата на Джон.

Хао отива в района, където са Марко и Жана, и среща Анна. Той отговаря с Духа на огъня, след като Anna използва Furyoku Nullification, за да отмени напълно атаката му със Zenki и Goki. След като Анна използва отражение на проклятие, за да го нарани, Хао отприщва бронираната си свръх-душа: Гарванът. Докато духовете се появяват в битката, екипът Хана-Гуми се чуди дали Хао просто ги използва. По-късно Хао разкрива истината и се опитва да погълне душите им, но Анна ги спасява, като призовава един от старите призраци пазители на Хао.

Хао е впечатлен от Ана и се чуди защо не може да чете мислите й и защо тя не е използвала пълната си сила, силата, за която не иска никой да знае, и защо той не може да чете мислите й. Кой си ти? и с какво се занимаваш? Тогава Хао попита Ана. Когато Йо пристига, той поздравява Хао с Анна е Анна и я кани да се присъедини към него на кафе. Водят разговор. Той си тръгва, след като забелязва присъствието на Йохен в съзнанието на Йо.

По време на битката между Team The Ren и Funbari Onsen, Hao е видян да си почива в горещ извор, докато слуша мача по радиото. Когато всички са изненадани да научат, че той изглежда няма приятели, Хао разкрива, че това е било само мисъл в главата на Йо през цялото време. Йо има нова техника, която е научил в ада, която бързо открива.

На растенията се посяга.

След втория кръг на Шаманските битки, The Patch транспортира отбора Hoshi-Gumi, отбора The Ren, отбора Funbari Onsen и отбора X-I до континента Му, където ще се проведат третият и последен кръг. Вместо да продължат състезанието, останалите три отбора се отказаха, правейки Хао новия Шамански крал. След това Лип и Рап го преведоха през Растенията до Светилището на кралете, където Хао щеше да се събере отново с Великия Дух и да заспи симулирана смърт. Когато най-накрая се събужда, той изпраща на Oracle Bells съобщението толкова малко.

След това той убива всички с един поглед, с изключение на Ръдърфорд, Опачо и Йо. След като Опачо спомена, че Хао, когото познаваше, вече не е тук, Йо заключи, че Хао контролира тялото си въпреки факта, че духът му вече се е преместил като Шаманския крал. Тогава Йо обезглавява Хао, обявявайки го за ходещ труп. (#13) Хао, от друга страна, не умира след сливане с Великия Дух, което най-вероятно се дължи на неговото всемогъщество.

Вижда се как Хао поглъща душата на Йо и Амидамару, след като той се усмихва. Когато Йо се събужда, той осъзнава, че трябва да е вътре във Великия Дух и Хао се появява, разкривайки, че всъщност е вътре в себе си и в най-висшето общество на Великия Дух, обществото на Краля Шаман, в което само Хао може да влезе. Двамата започват да си говорят и Йо разкрива, че той също презира хората за унищожаването на планетата. Той обаче признава, че никога не би стигнал дотам да ги убие, така че Хао му нарежда да си тръгне. Йо, Тао Рен, Лисерг Дител, Чоколав Макдонел и Усуи Хорокеу не са заточени. След това кралят шаман и петте елементарни воини се бият до смърт.

Asakura Hao Asakura Hao Asakura Hao Asakura Hao Asakura Hao As (Източник: Pinterest)
Битката е толкова равностойна, че завършва наравно, докато Хао не разкрива, че битката е била само загрявка за тяхното поражение и отприщва супернова, която еволюира в черна дупка. Влакът на душите се появява от нищото, свързвайки петимата заедно, докато ги влачат. Всички хора, убити от Хао Хас, когато той стана крал Шаман, както и мъртвите членове на семейството и приятелите на Петте воини на елемента, са на борда . Йо най-накрая успокоява Хао, като позволява на Опачо да скочи в черна дупка, която Хао незабавно спира поради тяхната връзка.

Хао осъзна, че търси нещо, което не може да си спомни, а не кой е станал. Търсенето му е започнало, според семейство Асакура, заради покойната му майка. Йо най-накрая осъзнава какво търси Хао и го информира, че покойната му майка винаги е присъствала в духовна форма с него. Хао осъзнава, че майка му може да е била неговият призрак пазител и Свръхдуша, но той е бил заслепен от собственото си търсене и не е могъл да види истината. Когато майката на Хао пристига, той е много щастлив да я види отново, въпреки факта, че тя го е шамарила и го е унижила пред всички. След това той позволява на всички да се върнат на Земята, но казва на Йо, че все още презира човечеството, но че ще ги изчака да решат проблемите си, преди да произнесе присъда, и че не трябва да бъдат толкова груби.

Funbari Uta no Uta no Funbari Uta no Funbari

След като Йо, Анна и техният невръстен син Асакура Хана са убити в Близкия изток, те влизат в царството на Хао във Великия дух. Анна го изнудва да възкреси и тримата. Хао прави това, докато имплантира Онис като механизъм за безопасност, за да поддържа Хана жива.

В края на поредицата Хао се вижда щастливо да бди над Йо и приятелите му заедно с Матамуне, намеквайки, че той най-накрая се е освободил от омразата си и е приел ролята си на Крал Шаман.

Цветни аранжировки

След издигането на Хао до позицията на Шамански крал, G8 се събра и с вот на недоверие срещу него пусна Цветето на царевицата, за да реши съдбата на света. След като Хана умира няколко години по-късно, докато умишлено призовава Они, за да се бият с Тао Мен, той се появява отново и му изнася лекция за злоупотребата му с Они, преди да предложи да го възкреси за последен път, ако успее да победи Йо, който изглежда е самият той отпреди 13 години.

След като побеждава Хана, той решава да обучи Йо, като същевременно държи под око Хана. В същото време той изяснява на Талим и другите бивши служители на Пач, че им е разрешено само да наблюдават напредъка на Хана и не им е позволено да се намесват по никакъв начин. В същото време той отбелязва, че отвличането на Амидамару от Йосуке е било удобно, защото той е разглезил Хана прекалено много. Той също така изразява желанието си Сакурай да бъде призрак-пазител на Хана, като казва на свещениците, че в крайна сметка ще разберат защо е избрал обикновен човешки призрак да бъде пазител на Хана. По-късно, когато Хао заявява на Йо желанието си да промени света с Цветето на царевицата, YVS се появява и заявява желанието си да запази нещата такива, каквито са.

Цитати на Асакура Хао

Някои хора обаче се раждат с късмет. Те живеят щастлив живот, без дори да го правят. Не е ли нелепо?
Вие, момчета, сте толкова мънички.

Популярни Публикации