Антъни Русо- Wiki, възраст, съпруга, етническа принадлежност, нетна стойност, височина, кариера

Антъни Русо е американски режисьор, продуцент и сценарист. Той е по-голямата половина от братя Русо, най-известен със създаването на четири от най-аплодираните филми на Marvel Cinematic Universe, Captain America: The Winter Soldier, Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War и Avengers: Endgame.

Бързи факти

Празнувано име: Антъни Русо
Истинско име/пълно име: Антъни Дж. Русо
Пол: Мъжки
Възраст: 52 години
Рождена дата: 3 февруари 1970 г
Родно място: Кливланд, Охайо, САЩ
националност: американски
Височина: 1,74 м
Тегло: 64 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Ан Русо
Деца/деца (син и дъщеря): Да (Джулиан Русо)
Запознанства/приятелка (име): N/A
Антъни Русо гей ли е?: не
Професия: Сценарист, режисьор, продуцент
Заплата: N/A
Нетно състояние през 2022 г.: 12 милиона долара

Биография на Антъни Русо

Антъни Русо израства в Кливланд, Охайо, с братята и сестрите си Джо и Анджела. Базил Русо, техният баща, беше бивш съдия, а Патриша, майка им, беше домакиня. Завършва университета в Айова, след като посещава бенедиктинската гимназия. И двамата братя посещават университета Case Western Reserve. По време на престоя си в CWRU те започват кариерата си като дуо сценарист-режисьор-продуцент с „Риби“, първият им независим игрален филм.

Възраст, височина и тегло на Антъни Русо

Антъни Русо е роден на 3 февруари 1970 г. и на 23 юни 2022 г. ще навърши 52 години. Висок е 1,74 метра и тежи 64 килограма.  Антъни Русо

Антъни Русо (Източник: Pinterest)

кариера

Русо започва като сценарист-режисьор с брат си Джо, издавайки „Риби“, филм, който продуцират независимо и включва собственото им семейство и приятели. Slamdance и Американският филмов институт прожектираха филма и един от тях предизвика интереса на режисьора Стивън Содърбърг.

След това им беше представен филмът Добре дошли в Колинууд, криминална комедия. Продължиха да пристигат множество оферти от известни режисьори, включително Lucky на Кевин Райли, Arrested Development на Рон Хауърд, Community и Happy Endings.

Тяхната успешна телевизионна продуцентска кариера им даде възможността да режисират един от най-високо оценените филми за 2014 г., Captain America: The Winter Soldier на Marvel Studios. Разрушителното разказване на истории в The Winter Soldier им спечели режисьорския стол в трите последващи части на MCU, една от които беше най-касовият филм на всички времена, Avengers: Endgame.

Антъни Русо Съпруга, брак

Русо е роден през 1970 г. в семейството на Базил и Патриша Русо. Джо Русо и Анджела Русо Ото са двамата му братя и сестри. Джулиан е негов син от брака му с Ан Русо.

Награди Антъни Русо

През 2004 г. Русо получава наградата Primetime Emmy за изключителната си режисура на Arrested Development. Infinity War и Endgame донесоха на Джо и него най-много награди, включително наградата CinemaCon за режисьор на годината, наградата Dragon за най-добър научнофантастичен филм и наградата Golden Schmoes за 2018 г. за най-добър режисьор на годината и много други. Освен това той получи телевизионната награда на OFTA за общност за 2012 г.

Нетната стойност на Антъни Русо

Нетното състояние на Антъни се оценява на 12 милиона долара към юни 2022 г. Заедно с брат си, Джо Русо, той е спечелил по-голямата част от състоянието си чрез продуциране и режисиране на най-касовите филми на всички времена, като Отмъстителите: Война безкрайност и Отмъстителите : Endgame, както и предавания като Arrested Development.

В периода на своята кариера американският режисьор-продуцент премина от самофинансиране на първия си пълнометражен филм до създаването на най-касовия филм на всички времена. Няма никой, който да е достоен за това, което е спечелил и постигнал Антъни Русо. Той е най-известен с режисирането на четири от най-добре приетите части от кинематографичната вселена на Marvel.

Популярни Публикации