Андре Харел - Wiki, биография, националност, етническа принадлежност, съпруга, нетна стойност

Андре Харел беше медийна личност в Съединените щати. Андре Харел беше музикант и мултимедиен продуцент от Съединените американски щати.

Бързи факти

Пълно име: Андре Харел
Дата на раждане: 26 септември 1960 г
Възраст: 61 години
Хороскоп: Паунд
Късметлийско число: 6
Щастлив камък: Перидот
Щастлив цвят: Син
Най-доброто съвпадение за брак: зодия Близнаци
Дата на смъртта: 7 май 2020 г
Пол: Мъжки
Професия: актьор
Държава: Съединени Американски щати
Развод Уенди Кредъл
Цвят на очите кафяво
Цвят на косата Тъмно кафяво
Родно място Бронкс, Ню Йорк
Националност американски
Етническа принадлежност афроамериканец
Религия Кристиян
образование Завършвам
баща Бърни Харел
Майка Хати Харел
деца един

Биография на Андре Харел

Андре Харел , пълно име Андре О’Нийл Харел, е роден на 26 септември 1960 г. Неговата зодия е Везни, защото е роден в края на септември. По същия начин Андре е роден в Бронкс, Ню Йорк, САЩ, и е от американска националност. По същия начин, по отношение на етнос и религия, той принадлежи към афро-американската етническа група и практикува християнството.

По подобен начин Андре е роден на Бърни Харел, който е работил на пазар за продукти в Хънтс Пойнт, Бронкс. По същия начин майка му, Хати Харел, работеше като помощник на медицинска сестра. Що се отнася до детството му, той винаги се е интересувал от рап. По същия начин, като тийнейджър, той сформира Alonzo Brown с приятел от гимназията, за да сформират рап дуото „Dr. Jeckyll & Mr. Hyde.“ През 1981 г. те имат малък хит с „Genius Rap“, а през 1984 г. имат малък хит с „AM/PM“.Андре Харел Образование

Освен това, що се отнася до образованието му, той завършва гимназията Charles Evans Hughes през 1978 г. След това посещава Baruch College и след това Lehman College, където специализира комуникации и бизнес мениджмънт.

Височина, тегло на Андре Харел

За съжаление в медиите няма информация за неговия ръст, тегло и витален статус. Що се отнася до външния му вид, той има тъмна кожа, тъмнокафява коса и кафяви очи.

  Андре Харел

Андре Харел (Източник: Pinterest)

кариера

По отношение на професионалния си живот Андре се запознава с Ръсел Симънс, съоснователя на Def Jam Recordings, през 1983 г. По същия начин той отива да работи за Def Jam, където бързо се издига до позицията на вицепрезидент и генерален мениджър. По същия начин, след няколко години в Def Jam, той напуска, за да започне свой собствен лейбъл, „Uptown Records“. По същия начин Андре открива Шон Пъфи Комбс и е признат за подписването на Шон „Пуфи“ Комбс през 1988 г.

През 1988 г. на Харел е предложен договор за запис от MCA Music Entertainment Group. След поредица от успешни издания, MCA предлага на Harrell мултимедийна сделка, която включва филмови и телевизионни продукции през 1992 г. Те си сътрудничат по пълнометражния филм Strictly Business и хитовия ченгеджийски драматичен сериал на FOX New York Undercover, който се излъчва от 1994 до 1998 г.

Harrell преименува Uptown Records Uptown Enterprises и неговите записи бяха включени в проекти на Universal Pictures и Universal Television. През 1994 г. Харел и Уенди Кредъл, музикален адвокат, имат син. Името му беше Джани Кредъл-Харел. Харел е назначен за главен изпълнителен директор на Motown Records през 1995 г. и остава на тази позиция до 1997 г. В неделните вечери от 6 до 9 вечерта той е домакин на Champagne & Bubbles по Emmis Urban AC WRKS (98.7 Kiss FM)/Ню Йорк.

Смъртта на Андре Харел

За съжаление, основателят на влиятелния R&B и хип-хоп лейбъл „Uptowns Records“ почина на 8 май 2020 г. на 59-годишна възраст. Въпреки това, причината за смъртта му все още не е разкрита в медиите.

Андре Харел Съпруга, брак

Статусът на връзката на Андре беше прав и той беше в брачна връзка. Той се ожени за Уенди Кредъл и те имаха син на име Джани Кредъл Харел. За съжаление двойката по-късно се разведе.

Популярни Публикации