Анди Флетчър почина на 60-годишна възраст

Андрю Флетчър , член-основател на британската електронна група Depeche Mode, почина на 60-годишна възраст, според профилите на групата в социалните медии. Групата обяви новината в социалните медии с послание в памет на момчето, което беше приятел и член от много години.

Ние сме ужасени и натъжени от внезапната смърт на нашия любим приятел, член на семейството и колега от групата Анди „Флетч“ Флетчър.

Групата, създадена в Базилдън в края на 70-те години на миналия век, има 17 албума в Топ 10 на Обединеното кралство и успех в световните класации с песни, включително Enjoy The Silence, Personal Jesus и Just Can’t Get Enough. Причината за смъртта му не е ясна, тъй като нито групата, нито профилите на музиканта в социалните мрежи са я направили публично достояние.

Всичко за Анди Флетчър

Андрю Флетчър е роден в Нотингам през 1961 г. и се премества в Базилдън в края на 70-те заедно с Мартин Гор и Винс Кларк, за да сформират групата Composition Of Sound. След като добавиха вокалиста Дейв Гахан, те промениха името си на Depeche Mode и продължиха да записват поредица от блокбъстъри в класациите от началото на 80-те. След като Кларк напуска, за да създаде Yazoo и в крайна сметка Erasure, Гор поема ролята на основен автор на песни и музиката на групата придобива по-тъмен, по-готически тон с добавянето на Алън Уайлдър.

 Анди Флетчър

Те имаха значителен световен успех в края на 80-те и началото на 90-те години. Андрю Флетчър оставя след себе си съпругата си Грейн и две деца, Меган и Джо, за които беше женен повече от 30 години. Андрю Флетчър участва във всеки студиен албум на Depeche Mode, включително Songs Of Faith And Devotion през 1993 г. и Ultra през 1997 г., като и двата дебютират под номер 1 в Обединеното кралство.

През следващите години феновете до голяма степен смятаха Флетчър за ръководна фигура на групата, наблюдаващ финансовия аспект на група, която се приписва на продажбата на повече от 100 милиона албума по целия свят, въпреки че не е певецът или ключовият композитор. През 80-те години на миналия век Depeche Mode бяха редовни в класациите на Обединеното кралство с 14 студийни албума и 55 сингъла и пробиха в САЩ през 1985 г. През 90-те години Флетчър управлява Gascogne, ресторант на Blenheim Terrace в St. John’s Wood, Лондон.

 Анди Флетчър

Катастрофалните инвестиции на Андрю Флетчър

Андрю Флетчър направи серия от катастрофални инвестиции в средата на 90-те години, което доведе до множество финансови споразумения, включващи Lloyd’s of London и Daniel Miller. Depeche Mode са създадени през 1980 г. в Базилдън, Англия, от Флетчър, кийбордиста и вокалист Винс Кларк, певеца Дейв Гахан и китариста-кийбордист Мартин Гор и те ще бъдат въведени в Залата на славата на рокендрола през 2020 г. Кларк напусна групата скоро след издаването на първия й албум, Speak & Spell, през 1981 г. Depeche Mode имат 14 златни и платинени албума между 1984 г. и 2017 г., оглавени от Violator (1990), който е продал 3 милиона копия, и Songs of Faith and Devotion ( 1993), единственият лидер на групата в американските класации.

Популярни Публикации