Андерсън Купър- Възраст, съпруга, височина, нетно състояние, националност

Андерсън Купър е телевизионен журналист, автор и водещ от Съединените щати. Андерсън Купър е основният водещ на новините за Anderson Cooper 360 на CNN. Научете повече за нетната стойност на Андерсън Купър, биография, възраст, запознанства, националност, етническа принадлежност, височина, кариера

Бързи факти

Пълно име: Андерсън Купър
Дата на раждане: 03 юни 1967 г
Възраст: 54 години
Хороскоп: зодия Близнаци
Късметлийско число: 5
Щастлив камък: Ахат
Щастлив цвят: Жълто
Най-доброто съвпадение за брак: Лъв, Водолей, Везни
Сексуалност: гей
Професия: американски телевизионен журналист, автор и водещ
Държава: Америка
Височина: 5 фута 1 инч (1,55 м)
Семейно положение: единичен
Развод Бенджамин, Виктор Лопес
Нетна стойност 50 милиона долара
Заплата 12 милиона долара годишно
Цвят на очите сини очи
Цвят на косата сива коса
Родно място Манхатън, Ню Йорк,
Националност американски
Етническа принадлежност Бяло-кавказки
Религия християнството
образование Диплома по политически науки от Йейлския университет
баща Уайът Емори Купър
Майка Глория Вандербилт
Братя и сестри Картър Вандербилт Купър, Кристофър Стоковски и Леополд Станислав Стоковски
деца Уайът Купър
Facebook Андерсън Купър във Facebook
Twitter Андерсън Купър в Twitter
Instagram Андерсън Купър Instagram
IMDB Андерсън Купър IMDB
Седмица Андерсън Купър Wiki

Възраст и ранен живот на Андерсън Купър

Андерсън Хейс Купър е телевизионен журналист от Съединените щати, роден на 3 юни 1967 г. в Манхатън, Ню Йорк. По отношение на възрастта той е на 53 години и е с хороскоп Близнаци. Той е бял и кавказец. Той беше най-малкият син на Уайът Емори Купър, писател, и Глория Вандербилт, художник, моден дизайнер, писател и наследница. Купър идва от семейство с четири момчета. Картър Вандербилт Купър беше най-старият от тримата братя. Неговите полубратя са Кристофър Стоковски и Леополд Станислав Стоковски.

Корнелиус Вандербилт, основателят на известното корабоплаване и железопътно състояние на Вандербилт, е негов пра-пра-пра-дядо по майчина линия. Той беше изложен на бляскавия начин на живот и социалния кръг на майка си от малък. Даян Арбъс го снима като дете за корицата на Harper’s Bazaar. Работил е като детски модел за компании като Macy’s и Ralph Lauren.Андерсън Купър образование

По отношение на образованието си той посещава Dalton School, изключителна частна институция в Манхатън, в началото на 80-те години. Посещава Йейлския университет, след като завършва Далтънското училище през 1985 г. Учи политически науки там. По същия начин той е стажант в ЦРУ през това време. Получава бакалавърската си степен от Йейл през 1989 г. Освен това учи виетнамски в университета в Ханой.

Височина и тегло на Андерсън Купър

Колко висок е Андерсън Купър? Купър е висок 5 фута 10 инча и тежи 68 кг, според измерванията на тялото му. Има сива коса и сини очи. Измерването на гърдите му е 40 инча, измерването на талията му е 32 инча, а измерването на бицепса му е 14 инча.

  Андерсън Купър

Андерсън Купър (Източник: Twitter)

кариера

Купър започва новинарската си кариера като проверяващ факти по Канал 1, след като завършва образованието си. Кабелната мрежа, която създава новинарски сегменти за разпространение в училища в цялата страна. Той се отегчава от ежедневната си работа след няколко месеца и пътува до Югоизточна Азия с видеокамера. Той засне кадри от конфликт в Мианмар и части от Африка, което му спечели позицията на главен международен кореспондент на Channel One.

Новинарските репортажи на Купър бързо предизвикаха интереса на други компании за новинарски канали. Той е нает от ABC News през 1995 г. като кореспондент и след това като съводещ на World News Now. Той напусна през 2000 г., за да води ново риалити шоу на ABC, The Mole, защото беше уморен от натоварения график. След една година на 11 септември 2001 г., терористични атаки, той беше принуден да се върне към новините и CNN го нае като кореспондент и заместник на водещ през следващия месец януари.

CNN даде на Купър собствена новинарска програма, Андерсън Купър 360°, през 2003 г. В продължение на почти 20 години той разглеждаше най-важните световни истории в шоуто. Шоуто беше огромен успех за него и той стана телевизионна знаменитост в резултат на това. Неговата популярност задвижи новинарските репортажи за събития като урагана Катрина, смъртта на папа Йоан Павел II и бомбения атентат на Бостънския маратон, както и политическото и предизборното отразяване на CNN.

Повече за кариерата

През 2006 г. той започва да работи и с 60-те минути на CBS, за които прави репортажи по теми като войната с наркотиците в Мексико, изнасилванията в Конго и влошаването на състоянието на кораловите рифове край бреговете на Куба.

Купър дебютира с дневното си токшоу Anderson през септември 2011 г. По-късно преименувано на Anderson Live. Шоуто обаче не успя да направи впечатление на зрителите и беше отменено по-малко от две години по-късно.

Купър постигна по-голям успех като домакин на годишното новогодишно специално предаване на живо на CNN от 2002 г. насам, като неговият приятел Анди Коен се присъедини към него за отразяване в началото на 2017 г.

Нетна стойност и награди на Андерсън Купър

Като журналист и известна телевизионна личност е носител на множество награди. Той получи наградите Peabody и National Headliner през 2005 г. за отразяването си на цунамито в Индийския океан. За да назовем някои от отличията му, той получи награда Едуард Р. Мъроу през 2006 г. за своя доклад за коралов риф и медийна награда GLAAD през 2013 г. Неговите мемоари от 2006 г., Dispatches from the Edge, за преживяванията му, отразяващи война и трагедия, станаха Бестселър на New York Times.

Колко е нетната стойност на Андерсън Купър? Към 2022 г. The Newsman има нетна стойност от приблизително 50 милиона долара. Той прави много пари от журналистическата си кариера, която започва през 1992 г. Получава годишна заплата от 12 милиона долара от CNN.

Статус на връзка с Андерсън Купър

С кого се среща Андерсън Купър? През юли 2012 г. Купър разкри, че е гей. Що се отнася до семейното му положение, той все още е необвързан. В началото на 2018 г. той потвърди, че се е разделил с дългогодишния си приятел Бенджамин. Андерсън каза пред Daily Mail, че новината потвърждава месеците на спекулации, че отношенията на двойката са обтегнати.

Популярни Публикации