Аманда Судано- Wiki, възраст, съпруг, етническа принадлежност, нетна стойност, височина, кариера

Аманда Судано е модел и певец и автор на песни от Съединените щати. Аманда Судано също е член на музикалното дуо Johnnyswim.

Бързи факти

Пълно име: Аманда Судано
Дата на раждане: 11 август 1982 г
Възраст: 40 години
Хороскоп: Лео
Пол: Женски пол
Професия: Певица, автор на песни, модел
Държава: Съединени щати
Височина: 5 фута 8 инча (1,73 м)
Семейно положение: женен
Съпруг Abner Ramirez
Нетна стойност 1 милион долара
Цвят на очите кафяво
Цвят на косата черен
Родно място Лос Анджелис, Калифорния
Националност американски
Етническа принадлежност Афроамериканец
образование Университет Вандербилт
баща Брус Судано
Майка Дона Съмър
Братя и сестри две
деца 3

Биография на Аманда Судано

Аманда Судано е роден на 11 август 1982 г. в Лос Анджелис, Калифорния, САЩ. Тя е на 40 години и е с американска националност, според датата на раждане.

Нейното име е Аманда Грейс Судано Рамирес и е родена под знака на Лъва. По същия начин тя е от афро-американски произход. Тази изпълнителка е дъщеря на Брус Судано (баща) и Дона Съмър (майка) (майка).Майка й е автор на песни, баща й също е автор на песни. Мими Зомер Долер, първият брак на майка й с Хелмут Зомер, е нейната по-голяма полусестра. По-голямата й сестра е Бруклин Судано.

Образование на Аманда Судано

Аманда Судано прекарва ранното си детство в Таузънд Оукс, Калифорния. Семейството й се премества в Нешвил, Тенеси, когато тя е на 13 години и по-късно посещава университета Вандербилт за университетското си образование и презвитерианската академия Христос за гимназиалното си образование.

Височина, тегло на Аманда Судано

Аманда Судано е висок 5 фута 7 инча и тежи 50 килограма. Освен това тя има черна коса и кафяви очи и няма информация за другите й телесни характеристики.

  Аманда Судано

Аманда Судано (Източник: Instagram)

кариера

Що се отнася до кариерата си, Аманда Судано се запознава с певеца и текстописец Абнър Рамирес в Нешвил през 2005 г. Двамата създават Johnnyswim. Дуетът включва La Vie En Rose и Till the World Ends

През 2008 г. излиза дебютното EP на Johnnyswim. Bonsoir, Good News, Home, Diamonds, Georgia Pond, Moonlight и Johnnyswinm дебютираха през 2011 г.

Тя е модел на Бела в Ню Йорк. Тя беше модел за кампанията за обувки на Louis Vuitton пролет/лято 2010 г. Тя е първият чернокож модел в рекламите на Louis Vuitton.

През септември 2011 г. тя се класира на второ място в специалното издание на Vogue за най-добре облечени. Дона Съмър започва кариерата си като модел и певица в Мюнхен, където се среща с продуцента Джорджио Мородер и Пийт Белот.

1974: Тя се присъединява към Oasis. Love To Love You Baby е нейният втори албум, издаден през 1975 г. A Love Trilogy е третият албум на тази певица. През 1976 г. тя издава Four Seasons of Love.

Нейният пети студиен албум е I Remember Yesterday Bad Girls (1979), The Wanderer (1980), Donna Summer (1982), She Works Hard for the Money (1983), Cats Without Claws (1984), All Systems Go (1987), Друго място и време (1989), Сбъркана самоличност (1991), Коледен дух (1994), Аз съм дъга (1996) и Пастели (2008).

Нейната автобиография Ordinary Girl: The Journey и сборник с най-доброто от нея бяха публикувани през 2003 г. Тя пя на концерта на Обама за Нобеловата награда за мир на 11 декември.

Тя е съавтор и продуцент на To Paris With Love през август 2010 г. Освен това тя пее в America’s Got Talent с Prince Poppycock на 15 септември 2010 г.

Тя журира Platinum Hit на 6 юни 2011 г. Посмъртно въведена на 11 декември 2012 г., тя беше въведена на 18 април 2013 г. в Nokia Theatre в Лос Анджелис. През октомври 2013 г. беше издаден албумът с ремикси Love to Love You Donna. Тя дебютира в Discohoek на Van Oekel.

Награди Аманда Судано

Що се отнася до наградите и отличията, тя в момента няма такива. Въпреки това, предвид успешната й кариера, вярваме, че тя ще успее да събере някои от тях през следващите години.

Майка й пък има множество награди. Дона Съмър получи NAACP Image Awards, номинация за Juno Award за най-продаван международен сингъл, I Feel Love и номинация за награда Грами. Три мултиплатинени албума в Съединените щати, единадесет златни албума, дванадесет златни сингъла и шест американски музикални награди.

Тази певица беше първата афроамериканка, номинирана за две награди на MTV Video Music Awards (най-добро женско видео и най-добра хореография за She Works Hard for the Money). Тя също така получи пет награди Грами.

Нетната стойност на Аманда Судано

Аманда не е заявила публично или споделила своите доходи, заплата или нетно състояние. Нетната й стойност, според някои онлайн медии, се оценява на около 1 милион долара, които тя е спечелила чрез професията си. Майка й, от друга страна, имаше нетна стойност от 75 милиона долара към момента на смъртта си.

Съпругът на Аманда Судано, брак

Аманда Судано се омъжи за колегата си от групата Johnnyswim Абнер Рамирес във Флорида през 2009 г. Лоакин, Луна и Палома са трите деца на двойката от брака им.

В момента тя живее в Лос Анджелис, Калифорния, със съпруга и децата си. Към 2021 г. тя и семейството й са звездите в две шоута на Magnolia Network, Home on the Road с Johnnyswim и The Johnnyswim Show.

Популярни Публикации