Аманда Игър- Уики, възраст, гадже, етническа принадлежност, нетна стойност, височина, кариера

Аманда Игър е дете на знаменитост, известно най-вече с това, че е дъщеря на главния изпълнителен директор на Уолт Дисни Боб Игер и бившата му съпруга Катлийн Сюзън Кигер.

Бързи факти

Пълно име: Аманда Игър
Пол: Женски пол
Държава: Съединени щати
Семейно положение: единичен
Височина N/A
Тегло N/A
Измерване на тялото N/A
Цвят на очите кафяво
Цвят на косата кафяво
Националност американски
Етническа принадлежност кавказка
баща Боб Игер
Майка Сюзън Кигер
Братя и сестри полубратя и сестри Робърт МАКС Максуел Игър и Уилям Игер
Нетна стойност N/A

Биография на Аманда Игер

Аманда Игър е роден в Съединените щати и е гражданин на Съединените щати. Освен това, това дете на знаменитост е кавказец и зодията й е неизвестна. Нейните родители са Боб Игер (баща) и Катлийн Сюзън Кигер (майка). Родителите й, от друга страна, се развеждат през 1994 г. Майката на Аманда е първата съпруга на Боб.

Катлийн Памела Игър е името на сестра й. По същия начин това дете на знаменитост има двама полубратя, Робърт МАКС Максуел Игер и Уилям Игер. Освен това, тя е запазила нисък профил и няма информация за нейната точна рождена дата, местоположение или ранен живот.Аманда Игър Образование

По отношение на академичната си кариера, Аманда все още не е направила публично достояние своите академични пълномощия. Можем да предположим, че е получила дипломата си от известен университет в САЩ.

Височина, тегло на Аманда Игер

Мерките на тялото на Аманда са както следва: тя има кафяви очи и кафява коса и няма други подробности за другите й измервания на тялото.

кариера

По отношение на професионалната си кариера, Аманда все още не е направила публично достояние своята професия или работа. Тя стана известна като дъщеря на главния изпълнителен директор на Walt Disney Боб Игер.

Боб Айгър започва медийната си кариера като водещ на телевизионното шоу на колежа Итака Campus Probe през 1972 г. Той работи като метеоролог в Итака в продължение на пет месеца, за да постигне целта си да стане водещ на новини. Освен това той беше президент на телевизия ABC от 1994 до 1995 г. и президент и главен оперативен директор на Capital Cities/ABC, която по-късно беше придобита от Disney, от 1995 до 1996 г.

Той беше назначен за президент и главен оперативен директор на Disney през 2000 г. Боб пое поста главен изпълнителен директор от Майкъл Айснер през 2005 г. През 15-те си години като главен изпълнителен директор той ръководи пазарната стойност на компанията да се покачи от 48 милиарда долара на 257 милиарда долара. Той също така разшири международното присъствие на Disney и разшири портфолиото на интелектуалната собственост на компанията.

Той също така ръководи придобиването на Pixar за 7,4 милиарда долара през 2006 г., Marvel Entertainment за 4 милиарда долара през 2009 г., Lucasfilm за 4,06 милиарда долара през 2012 г. и развлекателните активи на 21st Century Fox за 71,3 милиарда долара през 2019 г. С откриването на Shanghai Disney Resort през 2016 г. и Хонконг Дисниленд Ризорт през 2005 г., този човек също увеличи броя на тематичните паркове на компанията в Източна Азия.

Той също така допринесе за съживяването на Walt Disney Animation Studios, стратегията за пускане на марката за филмовата продукция на студиото и нарастващите инвестиции на компанията в операции директно към потребителите като Disney+ и Hulu. На 25 февруари 2020 г. Боб Чапек беше назначен за наследник на изпълнителния директор на Disney. Сюзън Арнолд пое поста изпълнителен директор и председател на борда, след като Bob Iger Ir се пенсионира на 31 декември 2021 г.

Нетната стойност на Аманда Игър през 2022 г

Аманда не е получавала награди или отличия в професионалната си кариера. Баща му, от друга страна, е спечелил някои от тях. Боб Айгер получи наградите PGA Milestone Awards през 2014 г., както и наградите за почетен член на DGA през 2010 г. и 2012 г.

Текущата работа и нетната стойност на Аманда засега не са известни. По отношение на баща й, Боб има нетна стойност от 350 милиона долара и заплата от 65,6 милиона долара годишно.

Гадже на Аманда Игер, запознанства

Не е известно дали Аманда Игер в момента е необвързана, има връзка или е омъжена. Тя предпочита да стои далеч от светлината на прожекторите. Баща й пък се жени два пъти през живота си.

Първият му брак завършва с развод през 1994 г. с Катлийн Сюзън Кигер. Той се жени за Уилоу Бей след развода си. Двойката е доволна до срещата. Двете им деца са Катлийн Памела Игер и Аманда Игер. Освен това Аманда в момента не е въвлечена в спора или обект на слухове.

Популярни Публикации