Alexa A K-Pop Sensation е първата жена, спечелила конкурса за американска песен на NBC

AleXa (Kim Se Ri), корейско-американска K-pop изпълнителка, е първият победител в конкурса American Song Contest на NBC. По време на състезанието тя заслепи всички с ентусиазираните си изпълнения, включващи силни вокали, мощни танци и привлекателна графика. Новият й сингъл Wonderland беше жизненоважен за нейния евентуален триумф.

Тълса е мястото, където се е родил и отгледал K-pop феноменът. На 21 години тя се премества в Сеул, Южна Корея. Изгряващата звезда стана известна през 2016 г., след като се появи в програмата Rising Legends, и впоследствие издаде своя дебютен дигитален сингъл, Bomb, през 2019 г. Оттогава K-pop певицата направи кавъри на няколко K-pop песни и хореографии, които тя публикува в собствения си канал в YouTube.

AleXa печели девет други музиканти, включително носителя на Грами Майкъл Болтън.

На 10 май 2022 г. NBC обяви в своите социални медийни платформи, че K-pop изпълнителката AleXa (Kim Se Ri) е спечелила първия американски песенен конкурс. С победата си певицата става първият K-pop изпълнител в историята, обявен за шампион на американска музикална конкурсна програма. На финала 25-годишната музикантка представи родния си щат Оклахома и спечели наградата с електрическо изпълнение на нейната пристрастяваща денс-поп песен Wonderland.

  Алекса

Певицата изпълни своя дълбок и тъмен удар на тема „Алиса в страната на чудесата“ в поредица от пищни костюми, допълнени с цветни сценични декорации и постановки, хореография с тропащи крака и зашеметяващи стъпала с обръщане назад от върха на стълбище. Мощното изпълнение очарова публиката, която гледаше невиждано досега шоу на сцената със сложна и умопомрачителна хореография. AleXa е истински артист, който олицетворява всичко, което е превърнало K-pop в световна сензация. Преди това, в седмиците преди нейната победа, младата музикантка публикува поредица от възкликващи видеоклипове в своите акаунти в социалните медии, в които световноизвестни K-pop изпълнители като PURPLE KISS, BM на KARD, Moonbyul на MAMAMOO и други изразяват подкрепата си за певицата.

AleXa триумфира над други достойни конкуренти, включително носителя на Грами Майкъл Болтън. Тя отбеляза в интервю за Billboard, че не може да повярва, че е спечелила. Според певицата:

Когато бяха публикувани резултатите, имах чувството, че главата ми се пръсна. Майка ми ме стискаше за ръката и плачеше и трепереше, така че аз хлипах с нея.

  Алекса

AleXa ще пее Wonderland на Billboard Music Awards 2022, които ще се излъчат на 15 май. Зрителите могат да очакват още едно грандиозно изпълнение от изпълнителя, който ще бъде вторият K-pop изпълнител на събитието и първата K-pop вокалистка.

Американският песенен конкурс е певческо състезателно шоу, създадено по модела на конкурса за песен на Евровизия. Първоначално 56 изпълнители бяха наети в събитието, за да представят съответната държава или област. Те получиха шанса да изпълнят собствените си песни и да спечелят сърцата на всички.

Популярни Публикации