Александрия Ocasio-Cortez Wiki, възраст, етническа принадлежност, гадже, височина, нетна стойност, кариера

Александрия Окасио-Кортес е пълното име на този американски сенатор. Александрия е друг нейен прякор. Тя е американка по родното си място. Нейният роден град е Ню Йорк, Съединени американски щати. Тя е християнка по вяра. Нейното образование включва бакалавърска степен от Бостънския университет. Превъртете таблицата по-долу.

Бързи факти

Пълно име/рождено име Александрия Окасио-Кортес
Име на етикет Александрия
Пол Женски пол
Гражданство американски
каста Бяло-американски
Религиозно вярване християнството
Дата на раждане 13 октомври 1989 г
Възраст като през 2022г 33 години
Място на раждане Ню Йорк Сити, Ню Йорк, САЩ
Роден град Ню Йорк, САЩ
Знак на зодиака Паунд
Височини 165 см
Височини във футове 5 фута 4 инча
Височини в метри 1,65 метра
Тегло(а) 60 кг
Тегло в фунтове 132 паунда
Фигури 29-27-34
Брест 29 инча
Размер на талията 27 инча
Размер на бедрата 34 инча
Цвят на очите кафяво
Цвят на косата кафяво
Нетна стойност $ 200 000 USD, към 2018 г

Биография на Александрия Окасио-Кортес

Александрия Окасио-Кортес рожден ден е 13 октомври 1989 г. В момента тя е на 33 години. Тя е родена в Ню Йорк, Ню Йорк, САЩ.

Александрия Окасио-Кортез образование

Окасио-Кортес е роден в Бронкс, Ню Йорк, в пуерториканско семейство от работническата класа. Тя посещава Бостънския университет със специалност икономика и международни отношения и работи за офиса на сенатор Тед Кенеди, докато е в колежа, като се фокусира върху проблемите на имиграцията.Тя се завърна у дома след дипломирането си, за да работи като обществен организатор. Въпреки това, когато рецесията се наложи и семейството й се сблъска с финансови затруднения след смъртта на баща й от рак през 2008 г., Окасио-Кортес пое множество нископлатени ресторантьорски работи, за да им помогне да останат на повърхността.

Височина и тегло на Александрия Окасио-Кортес

Александрия Окасио-Кортес е висок около 165см. Очакваното тегло е 60 кг. Теглото варира от време на време; тук ще намерите най-новото тегло. Очите й са кафяви, а косата й е кафява.

  Александрия Окасио-Кортес

Александрия Окасио-Кортез (Източник: Instagram)

кариера

Окасио-Кортес се включи в президентската кампания на Бърни Сандърс през 2016 г., която се отклони от традиционната демократична политика в полза на по-прогресивен и социалистически дневен ред. Кампанията на Сандър вдъхнови нова вълна от активисти. След изборите тя пътува из страната до общности, изправени пред уникални политически и икономически предизвикателства, като Флинт, Мичиган и индианския резерват Стендинг Рок в Северна Дакота. Тя се почувства по-вдъхновена да се кандидатира за политически пост, след като беше добре приета на тези митинги – дори без подкрепата на мощни комитети за политическо действие и техните финансови резерви.

През 2018 г. Окасия-Кортес все още работеше като сервитьорка на Union Square в Ню Йорк, когато беше насърчена да се кандидатира за Конгреса от масовото демократично движение Brand New Congress. Никой не беше оспорвал Кроули от 2004 г. и на политическите експерти изглеждаше, че оспорването на официалния кандидат на Демократическата партия, който имаше достъп до патронажа и финансовите ресурси на партията, беше безнадежден случай. Ocasia-Cortez похарчи 4 000 за кампанията (събрани чрез лични номинации), в сравнение с ,4 милиона на Кроули.

Кампанията акцентира върху говоренето директно с избирателите в областта и ефективното използване на социалните медии за разпространение на прогресивен дневен ред и идеята, че Окасио-Кортес представлява нов вид политика. В политически климат, поляризиран от президентството на Тръмп и неуспеха на Хилъри Клинтън да спечели президентския пост, имаше широка подкрепа за радикален дневен ред, който включваше по-високи данъци за богатите и безплатно висше образование. Масовият характер на кампанията също беше подчертан, за да се демонстрира нейната независимост от комитетите за политическо действие.

На 26 юни 2018 г. Окасио-Кортес получи 57 процента от гласовете на първичните избори на Демократическата партия, докато Кроули получи 42 процента. Това беше политически шок, който привлече вниманието на целия свят и издигна Окасио-Кортес до редиците на най-видните политически фигури в нацията. На 6 ноември Окасио-Кортес беше избран в Камарата на представителите за 14-ти конгресен окръг на Ню Йорк, който включваше части от Бронкс и Куинс. В бастиона на демократите тя получи 78 процента от гласовете. На 29 години тя стана най-младата жена, избрана в Конгреса.

Когато Окасио-Кортес беше избрана в Конгреса през януари 2019 г., тя имаше необичайно висок профил за първокурсник. Тя имаше над 3,2 милиона последователи в Twitter, всички от които бяха много ангажирани. Това беше повече, отколкото имаше лидерът на Камарата на представителите на демократите Нанси Пелоси.

Окасио-Кортес използва своята национална платформа, за да отговори на редица политически въпроси. Нейният разпит към групи за наблюдение на финансирането на кампанията относно етиката на купуването на кандидати стана вирусен, превръщайки се в най-гледаното политическо видео в Twitter. Окасио-Кортес беше ключова фигура в застъпничеството за Зелен нов курс, радикален подход към изменението на климата, който включва по-високи въглеродни данъци и инвестиции във възобновяема енергия. Тя също така се застъпи за 70% данъчна ставка за хората с най-високи доходи.

Високата й репутация и способността й да стимулира левицата я превърнаха в мишена за опоненти републиканци и консерватори и тя беше подложена на интензивно наблюдение - често фокусирано върху личния й живот. Окасио-Кортес, от друга страна, се оказа умело да се справя с критиката и да я обръща. Например, когато старо видео, на което танцува като студентка, беше публикувано в Twitter, тя шеговито качи видео как танцува в Конгреса. Тя обаче твърди, че естеството на критиката може да бъде трудно.

Александрия Окасио-Кортес Гадже, Запознанства

Окасио-Кортес в момента не е обвързан. Тя живееше в Паркчестър, Бронкс, с приятеля си Райли Робъртс по време на изборите през 2018 г. Сега тя прекарва значително време във Вашингтон, окръг Колумбия.

Александрия Окасио-Кортез Нетна стойност

Александрия Окасио-Кортес има нетна стойност от 0 000 USD към 2018 г. Тя спечели всички тези пари чрез политическата си кариера. Тя води стабилен начин на живот от доста време.

Популярни Публикации