Алекса Джеонг: Дъщерята на Кен Джеонг и Тран Хо

Алекса Джеонг е дъщеря на Ken Jeong (баща) и Tran ho (майка). За Коледа поставям всички членове на семейството си в една рамка. Кен, нейният баща, сподели тази снимка с коментар „емотикон сърце……“

Бързи факти

Пълно име Алекса Джеонг
Първо име Алекса
Фамилия Джеонг
Професия Детето на знаменитостта
Бащино име Кен Джеонг
Баща професия Американски актьор, комик, продуцент, писател, телевизионна личност и лицензиран лекар
Име на майката Тран Джеонг
Професия майка лекар
Полова идентичност Женски пол
братя и сестри Зоуи Джеонг
Нетна стойност 15 милиона долара

родители

Кен Джеонг, нейният баща, е известен корейско-американски актьор, комик, продуцент, писател, телевизионна личност и дипломиран лекар. Той е най-известен със своя комедиен момент. Кен е добре известен с участието си в прочутата „Поредица от филми за махмурлук“. Той също е част от аплодирания от критиката филм „Луди богати азиатци“.

Кен е роден в Мичиган на родители, които са южнокорейски имигранти. Той е израснал в Северна Каролина. Още от младостта му семейството му отдава голямо значение на образованието. Така че той беше изключително внимателен и освен това беше студент по медицина в Луизиана, където участваше в театъра. Кен се премества в Лос Анджелис, след като завършва Медицински център Окснер и работи като лекар в болница Кайзер Перманенте в Уудланд Хилс в продължение на много години.  Алекса Джеонг

Alexa Jeong (Източник: google)

След това той често посещава клубовете The Improv и Laugh Factory. Така той започва да получава телевизионни възможности. През 2006 г. той напуска докторската си степен, за да преследва кариера като актьор на пълен работен ден. Съпругата му също подкрепи избора му да напусне медицинската сфера. Тран Хо, нейната майка, е лекар по професия. Баща й сподели тази снимка по случай рождения ден на майка й, като я надписа: „Имахме НАЙ-ДОБРИЯ рожден ден досега...“

Родителите обожават историята

Тран, нейната майка, е виетнамско-американка и е родена и израснала в Съединените щати. Семейството на Тран също е пълно с лекари. Кен и Тран се запознават, докато работят като колеги в болницата Kaiser Permanente в Woodland Hills. Ето как двойката се разбираше и излизаше две години, преди да се ожени.

През септември 2004 г. двойката размени брачни обети. Няма много налична информация за тяхната сватбена церемония или свързани с нея факти. Красива снимка с нейните майка (Тран) и татко (Кен), облечени, с надпис на Кен: „Винаги, благодаря ти…“ След брака им през 2007 г. двойката беше надарена с две прекрасни дъщери близначки, Зоуи и Алекса Джеонг.

Двойката беше много щастлива от появата на два прекрасни ангела в живота им. Тран беше диагностициран с рак на гърдата малко след раждането на близнаците им и новината беше едновременно травмираща и ужасяваща за семейството им. Тран имаше почти шестнадесет химиотерапии, както и мастектомия. Но, по Божията милост, тя беше напълно излекувана през 2010 г. с помощта на лъчева терапия. По време на сесиите обаче съпругът и семейството й бяха до нея през цялото време, насърчавайки я да остане весела и оптимистична. Сега семейството живее в Калабасас, Калифорния.

Кен Джо е съсипан от борбата на жена си с рака.

Когато Тран беше диагностицирана с рак, лекарят й каза, че има 23% шанс да оцелее. Кен беше напуснал лекарската си професия по това време, за да потърси кариера в комедията. Той беше разстроен от новината, тъй като беше безработен и току-що беше родил близнаци. Това беше най-трудният период в живота на комика. Докато Тран беше подложен на терапия, Кен стана известен с ролята си на Лесли Чоу във филма „Махмурлук“. Само режисьорът на филма Тод Филипс и колегата му Брадли Купър бяха наясно какво се случва в живота на Кен. Три години по-късно съпругата му беше без рак и нямаше връщане назад за кариерата на Кен.

Елън поиска лекарство от Кен Джеонг за ранения си врат.

Елън помоли Кен Джеонг, който беше лекар, за някакво лекарство за наранената й шия; той препоръча една двойка и я попита какво прави. Тя заяви, че приема стероиди, мускулни релаксанти и инжекция Торадол. Тя приема два Advil и два Tylenol след инжекциите. Кен смяташе, че е полезно, тъй като съпругата му, която също беше лекар, твърдеше, че приемането на Advil и Tylenol в комбинация е толкова ефективно, колкото някои лекарства.

Когато го попитаха за наградите Еми, Кен каза, че смята, че това е забавна среща с жена му. Към 2019 г. той има дванадесетгодишна дъщеря близначка на име Алекса Джеонг и Зоуи Джеонг. Елън попита дали дъщерите му харесват актьорската му игра и смятат, че е забавен, на което Кен отговори, че не харесват. Кен отпразнува 50-ия си рожден ден с караоке парти в 'Brass Monkey' в центъра на Лос Анджелис, организирано от съпругата му.

  Алекса Джеонг

Alexa Jeong (Източник: Google)

Той продължи да казва, че са го наели за една нощ с голяма група приятели и семейство и са си прекарали страхотно. След това Елън попита за втория сезон на програмата му „Маскираният певец“ и корекциите, които може да се очакват този сезон.

Нетна стойност

Нетната стойност на Alexa Jeong не е известна към момента, въпреки че баща й (Ken Jeong) се смята, че е около 15 милиона долара към 2022 г. Въпреки че си изкарваше добре като лекар в Съединените щати, тъй като лекарите са добре компенсирани за услугите си, той напусна тази позиция, за да продължи актьорската си кариера. Основният му източник на доходи сега е като актьор на пълен работен ден. Годишният доход на майката на Тран трябва да е някъде около 246 291 долара.

Любопитни факти

  • Баща й (Кен Джеонг) беше номиниран за награда на Гилдията на актьорите през 2018 г.
  • Баща й е син на Йънг и Д.К. Джеонг.
  • Тя е тринадесетгодишно момиче.

Популярни Публикации