Алън Рикман - Биография, Wiki, Възраст, Височина, Нетна стойност, Връзка, Смърт

Алън Рикман е английски актьор и режисьор, работил неуморно в развлекателната индустрия от 1974 г. до смъртта си. Той беше известен актьор, който стана известен чрез работата си с Кралската Шекспирова компания. Този актьор беше известен с изпълнението си в пиесата „Les Liaisons Dangereuses“. Рикман, въпреки липсата на силно мускулесто тяло, изобразяваше най-вече злодейска природа. По същия начин най-известната му роля на злодей е Сивиръс Снейп във филмовата поредица за Хари Потър. Освен тази роля, той се появява в редица романтични и комедийни филми и телевизионни сериали. За съжаление, този многостранен актьор почина през 2016 г. в резултат на терминален рак. Научете повече за биографията на Алън Рикман, Wiki, възраст, височина, тегло, нетно състояние, връзка, кариера, смърт

Бързи факти

Пълно име Алън Сидни Патрик Рикман
Професия Актьор и режисьор
Рождена дата 21 февруари 1946 г
Родно място Актън, Западен Лондон
Дата на смъртта 14 януари 2016 г
Име на родителите Бърнард Уилям Рикман
Маргарет Дорийн Роуз
Братя и сестри Трима братя и сестри - Дейвид, Майкъл и Шийла
Нетна стойност (2016 г. преди смъртта) 18 милиона долара
Съпруг Рима Хортън (1997-2016)
деца Нито един

Кой беше Алън Рикман? Възраст и биография

Алън Сидни Патрик Рикман е роден на 21 февруари 1946 г. в Актън, Западен Лондон. Баща му, Бърнард Уилям Рикман, е бил работник във фабрика, бояджия и декоратор, когато е роден в семейство от работническата класа.
Маргарет Дорийн Роуз, майка му, беше домакиня. Когато е на осем години, баща му умира от рак на белия дроб. По същия начин той беше отгледан от самотната си майка, която отгледа двама братя, Дейвид и Майкъл, и сестра, Шийла. Той също принадлежеше към зодия Риби и беше на 69 години, когато почина.

Височина, тегло на Алън Рикман

Алън Рикман е бил британски гражданин. Той беше бял според етноса си. Той беше от английски, ирландски и уелски произход. Освен това религиозните му вярвания са смесени, защото баща му е римокатолик, а майка му е методистка. Освен това, той беше висок 6 фута и 1 инч (185 см/1,85 м) и тежеше около 78 кг (172 фунта).
Имаше слабо телосложение. Освен това по време на смъртта си той имаше лешникови очи и сива коса.Алън Рикман (Източник: Instagram)

Образование на Алън Рикман

Що се отнася до образованието му, Алън Рикман завършва образованието си в основното училище Derwentwater. След това посещава Latymer Upper School, където получава стипендия. След това продължава да учи в колежа по изкуство и дизайн в Челси и Кралския колеж по изкуства. Междувременно работи като графичен дизайнер за популярния вестник Notting Hill Herald.

За кого се ожени Алън Рикман? Връзка и дела

Алън Рикман е на 19 години, когато започва да се среща с Рима Хортън. През 2012 г. той тайно се жени за Рима. Те споделят дом от 1997 г. до 2016 г. до смъртта му през 2016 г. Те също нямат деца.

Освен това той също се занимаваше с благотворителност, като беше президент на International Performers’ Aid Trust. Освен това той събираше средства и създаваше програми за осведомяване.

Как Алън Рикман преследва кариерата си? Професионален живот

Алън започва кариерата си като сценичен артист в театъра, преди да премине към телевизията и киното. През 1976 г. той дебютира на сцената в пиесата Sherlock Holmes в Birmingham Repertory Theatre. След това работи в различни театрални продукции, включително Royal Shakespeare Company, The Royal Court Theatre, The Royal National Theatre и много други. Междувременно, през 1978 г., той прави първата си телевизионна изява в Шекспировия сериал на BBC Television „Ромео и Жулиета'. По същия начин той се появява във филмите „Шели' през 1980 г., „Хората на Усмивката' през 1982 г., „Момичетата на върха' през 1985 г. и „Сценарий“ през 1989 г. През 90-те години той се появява във филмите „Паднали ангели“ през 1993 г. и „Распутин: Мрачен слуга на съдбата“ през 1996 г. Освен това той се появява във филмите „Кралят на хълма“ през 2002 г. „Something the Lord Made“ през 2004 г. и „The Song of Lunch“ през 2010 г.

Алън Рикман прави своя филмов дебют като Ханс Грубер във филма „Умирай трудно“ от 1988 г. През следващите няколко години той играе второстепенни роли във филми като „Януарският човек“, „Земята на дрешника“, „Наистина, лудо, дълбоко, ' и много други. Освен това той играе шерифа на Нотингам в екшън-приключенския филм „Робин Худ: Принцът на крадците'. През 1994 г. той се появява в канадско-британско-немския биографичен филм „Месмер', а през 1995 г. се появява в драматичен филм „Разум и чувствителност'. Следващият му филм, биографична драма от този период, наречена „Майкъл Колинс', е издадена през 1996 г. По подобен начин през 1997 г. той режисира и сценаристира филм, наречен „Зимният гост“, в който също има некредитирана роля. Кариерата на Рикман претърпя драматичен обрат, когато той се присъедини към актьорския състав на филмовата поредица „Хари Потър“, където играе злодейския професор Сивиръс Снейп.

Нетната стойност на Алън Рикман 2022 г

Алън Рикман беше фантастичен и многостранен актьор в Холивуд. Преди смъртта му нетната му стойност е била 18 милиона долара.

Факти

  1. Той е известен с ролята си в Хари Потър.
  2. Той няма деца.
  3. Той почина от рак на панкреаса.

Популярни Публикации