Алън Грийнспан - Wiki, възраст, височина, нетно състояние, съпруга, брак

Алън Грийнспан е известен американски икономист, който е бил 13-ият председател на Федералния резерв. Алън Грийнспан е добре известен със своя мандат като председател на Федералния резерв от 1987 до 2006 г., вторият най-дълъг в историята.

Бързи факти

Пълно име: Алън Грийнспан
Дата на раждане: 06 март 1926 г
Възраст: 95 години
Хороскоп: Риби
Късметлийско число: 9
Щастлив камък: Аквамарин
Щастлив цвят: Морско зелено
Най-доброто съвпадение за брак: Рак, Скорпион
Пол: Мъжки
Професия: Икономист, 13-ти председател на Федералния резерв, 10-ти председател на Съвета на икономическите съветници, член на Борда на управителите на Федералния резерв
Държава: елен
Височина: 5 фута 10 инча (1,78 м)
Семейно положение: женен
Съпруга Андреа Мичъл
Развод Джоан Мичъл Блументал
Нетна стойност 20 милиона долара
Цвят на очите кафяво
Цвят на косата кафяво
Родно място Ню Йорк Сити, Ню Йорк
Националност американски
Етническа принадлежност Румънско-унгарски евреин и руски потомък
образование гимназия Джордж Вашингтон; Джулиард училище; Нюйоркски университет (BA, MA, Ph.D.); Колумбийския университет
баща Хърбърт Грийнспан
Майка Роуз Голдсмит

Биография на Алън Грийнспан

Алън Грийнспан е роден на 06 март 1926 г. и в момента живее на 95-годишна възраст. Той е родом от квартал Вашингтон Хайтс в Ню Йорк и зодията му е Риби. По отношение на семейството баща му е Хърбърт Грийнспан, а майка му е Роуз Голдсмит.

Баща му е от румънско еврейско потекло, докато майка му е от унгарско еврейско потекло. Той живее с майка си и баба и дядо по майчина линия след развода на родителите си. Освен това баща му работи в Ню Йорк като борсов брокер и пазарен анализатор.Що се отнася до образованието му, той завършва гимназия 'Джордж Вашингтон' през 1943 г. Посещава това училище от 1940 до 1943 г. и е съученик на Джон Кемени.

Освен това, този човек изпълнява кларинет и саксофон със Стан Гец. Продължава образованието си в Juilliard School, където учи кларинет. От 1943 до 1944 г. той е студент в тази институция. Леонард Гармент също беше член на групата на Уди Херман.

Той се записва в бизнес училището Stern на Нюйоркския университет през 1945 г. Оттам получава бакалавърска степен. по икономика summa cum laude през 1948 г. и магистърска степен по икономика през 1950 г.

По-късно се записва в Колумбийския университет, където учи висша икономика при Артър Бърнс. По-късно той се оттегли поради повишеното търсене на услугите му в Townsend-Greenspan & Company. Освен това той получава докторска степен. по икономика от Нюйоркския университет през 1977 г.

Височина и тегло на Алън Грийнспан

Алън Грийнспан е висок приблизително 5 фута 10 инча или 180 см или 1,8 метра. По същия начин теглото му е приблизително 84 килограма. Освен това, няма информация за допълнителните измервания на тялото на икономиста, като измервания на гърдите, талията и бедрата, размер на рокля, номер на обувки и бицепс. Освен това тази личност има кафяви очи и кафява коса.

кариера

Алън Грийнспан е добре известен икономист на професионално ниво. От 1987 г. до 2006 г. той е служил пет мандата като тринадесети председател на Федералния резерв в Америка. Той също е собственик на Greenspan Associates LLC, чрез която служи като частен съветник и консултира бизнеса.

През август 1987 г. президентът Роналд Рейгън го назначава за председател на Федералния резерв. Тази личност беше преназначавана на интервали от четири години до пенсионирането му на 31 януари 2006 г. Той заемаше гореспоменатата позиция за втория най-дълъг период от време. Само Уилям Макчесни Мартин служи по-дълго от него.
Демократичните лидери в Конгреса наказаха този човек за политизиране на службата му. Те твърдят, че той е направил това в резултат на подкрепата си за приватизацията на социалното осигуряване и намаляването на данъците. Много хора също така твърдят, че политиките на федералното правителство за лесни пари по време на неговия мандат са допринесли значително за дотком балона и кризата с високорисковите ипотечни кредити. Политиките за лесни пари също включват пут Грийнспан.

Той обаче твърди, че жилищният балон не е резултат от ниски краткосрочни лихви. По-скоро това беше глобален феномен, предизвикан от постепенното намаляване на дългосрочните лихвени проценти. Освен това този икономист твърди, че това е пряк резултат от връзката между „високите нива на спестявания в развиващия се свят и обратното им в развития свят“.

Нетната стойност на Алън Грийнспан

Продължавайки напред, този икономист се оценява на нетна стойност от приблизително 20 милиона щатски долара.

Съпруга на Алън Грийнспан, брак

Алън Грийнспан е съпруг и баща. Съпругата му Андреа Мичъл е известна американска журналистка. Двамата започват да се срещат през 1984 г. Той е на 58 години по това време, докато любовникът му е на 38. Двойката се жени през 1997 г. Съдията от Върховния съд Рут Бадер Гинсбург го изпълни.

Преди това той беше женен за Джоан Мичъл. Той се жени за първата си съпруга, канадска художничка, през 1952 г. Бракът на Мичъл и Грийнспан, от друга страна, е анулиран по-малко от година по-късно. След това, в края на 70-те години, той излиза с Барбара Уолтърс. Барбара е журналист.

Популярни Публикации