Алън Алда- Възраст, Нетна стойност, Височина, Съпруга, Националност

Алън Алда е 65-годишен американски актьор, режисьор, комик, сценарист и автор, който е работил в развлекателната индустрия. Той започва своята актьорска кариера през 1955 г. и продължава да работи в развлекателната индустрия с усърдие. Този актьор е най-известен с ролята си във военния комедийно-драматичен телевизионен сериал „M*A*S*H“, който се излъчва от 1972 до 1983 г. По същия начин той е получил престижни награди като Primetime Emmy, Golden Globe, People's Избор и много други. Той се е занимавал с режисиране и писане в допълнение към актьорството. Освен това ръцете му са в благотворителност. Alda събра средства за различни организации, които работят за подобряване на благосъстоянието на хората.

Бързи факти

Пълно име Алфонсо Джоузеф Д’Абруцо
Професия актьор, режисьор, комик, сценарист и автор
Име на родителите Робърт Алда
Джоан Браун
Рождена дата 28 януари 1936 г
Родно място Бронкс, Ню Йорк, Съединени щати.
Братя и сестри Един по-малък брат - Антоний Алда
Съпруг Арлийн Вайс (1957-настояще)
деца Три дъщери - Ева, Елизабет и Беатрис
Нетна стойност 2021 г 50 милиона долара
Височина 6 фута и 2 инча (1,88 м/188 см)
Тегло 81 кг (178 фунта)

Кой е Алън Алда? Възраст и биография

Алън Алда е роден на Алфонсо Джоузеф Д’Абруцо на 28 януари 1936 г. в Бронкс, Ню Йорк, САЩ. Баща му Робърт Алда е бил актьор, певец и танцьор, а майка му Джоан Браун преди това е печелила конкурс за красота. Освен това той има по-малък брат на име Антони Алда. Освен това той е на 85 години и е роден под зодия Водолей.

Колко висок е Алън Алда? Височина, тегло и измерване на тялото

Алън Алда е от американска националност и бял етнос. Той е атеист, въпреки че е възпитан като католик. Но той не харесва тези етикети. Освен това той е от италиански и ирландски произход. Освен това, той е висок 6 фута и 2 инча (1,88 м/188 см) и тежи приблизително 81 кг (178 фунта). Освен това той има среден тип тяло, кафяви очи и сивкава бяла коса.  Алън Алда

Алън Алда (Източник: Instagram)

Алън Алда Детство/Образование

Що се отнася до образованието му, Алън е пътувал из Съединените щати с баща си за театралните си представления като дете.
Той също беше диагностициран с полиомиелит, когато беше на седем години. В резултат на това той трябваше да претърпи болезнено лечение за борба с болестта. Междувременно майка му страдаше от психично заболяване, което не беше добре разбрано по онова време. Тя не получава лечение и в резултат на това се разболява тежко. Освен това майка му се опитала да намушка баща му.

По отношение на образованието той посещава гимназията на архиепископ Степинац. След това се записва в университета Fordham, където получава бакалавърска степен по английски език през 1956 г.

Социална медия

Алън Алда има 225,1 хиляди последователи в своя Twitter акаунт (@alanalda). По същия начин той няма други официални акаунти.

С кого се среща Алън Алда? Връзка и дела

На 15 март 1957 г. Алън Алда се жени за своята приятелка от колежа Арлийн Вайс. Тази двойка има три дъщери, Ева, Елизабет и Беатрис. По същия начин той има осем внуци, двама от които са актьори. Що се отнася до здравословното му състояние, той беше диагностициран с болестта на Паркинсон през 2015 г.

Как Алън Алда продължи кариерата си? Професионален живот

Алън започва своята актьорска кариера по време на първата си година в колежа, когато се появява в пиеса в Рим. В Амстердам се появява и по телевизията с баща си. По подобен начин той получава първата си роля на Бродуей като Телефонен човек в „Само в Америка“ от 1959 г. След това Алън се появи в редица сценични пиеси, най-новата от които беше „О, здравей“ през 2016 г. в Lyceum Theatre.

Освен това, през 1999 г., той играе д-р Габриел Лоурънс в медицинския драматичен телевизионен сериал ER. В този сериал той си партнира с Антъни Едуардс, Лора Инес, Алекс Кингстън, Линда Карделини, Шейн Уест и др. По подобен начин следващата му забележителна роля е на сенатор Арнолд Виник в телевизионния сериал от 2004 г. „Западното крило“. Този сериал продължава до 2006 г. и с участието на Роб Лоу, Мория Кели, Брадли Уитфорд и други. Алън започна да се появява в по-малко телевизионни сериали в началото на 2005 г. Той се появи в „Getaway“ от 2005 г., „30 Rock“ от 2009 г., „The Big C“ от 2011 г. и „The Blacklist“ от 2013 г.
По същия начин най-новите му сериали включват „Broad City“ през 2016 г., „The Good Fight“ през 2018 г. и „Ray Donovan“ от 2018 до 2020 г.

Алън Алда дебютира в киното в комедийната драма „Отминаха дните! През 60-те години последните му два филма са „Хартиен лъв“ през 1968 г. и „Невероятният моряк“ през 1969 г. По подобен начин през 70-те години той се появява в седем филма, включително „Войната на луната“, „По същото време, следващата година, „Да убиеш клоун“ и „Прелъстяването на Джо Тайнън“, където той също пише. Освен това през 1981, 1986 и 1988 г. той играе, както и сценарист и режисьор на филмите „Четирите сезона“, „Сладка свобода“ и „Нов живот“, съответно. През 1989 г. той играе Лестър в „Престъпления и престъпления“. Освен това той написва, режисира и играе ролята на Еди Хопър във филма от 1990 г. „Сватбата на Бетси“.

Нетната стойност на Алън Алда 2022 г

Колко е нетната стойност на Алън Алда? Този многостранен актьор е прекарал 65 години от живота си в развлекателната индустрия. Нетното състояние на Алън се оценява на 50 милиона долара към 2022 г.

Факти

  1. Той е в индустрията повече от 50 години.
  2. Неговото щастливо число е 9.
  3. Той обича яйца.

Популярни Публикации