Akon заяви, че е попаднал в музикалната индустрия случайно

Akon е домашна фигура и икона за хора, израснали през 2000-те. Той е пет пъти номиниран за Грами. Той стартира музикалния бизнес с други големи успехи, оставяйки фенове и нови слушатели да си тананикат и до днес. Рапърът от Мисури е продал над 35 милиона албума, всички от които са в класациите на Billboard. Той си сътрудничи с музиканти като Рик Рос, Снуп Дог и Еминем. Това обаче не винаги е бил предпочитаният от него професионален избор.

Akon каза, че е попаднал в музикалния бизнес почти случайно. Той израства заобиколен от музика заради баща си джаз музикант и майка му балерина. Докато растеше, той беше заобиколен от развлечения и разбра, че иска да бъде богат с всички необходими средства.

Що се отнася до музиката, това не беше нещо, което израснах да искам да бъда; Попаднах на музиката по погрешка.Akon говори за своите артистични влияния, опит в музикалния бизнес и бъдещи музикални усилия в ексклузивен разговор със SK POP.

Беше трудно да бъда различен, казва Акон.

Неговите източници на вдъхновение и трудности

Художникът говори спокойно и красноречиво за хората, които са го вдъхновили и са оказали влияние върху кариерата му, включително Дрейк. Той заяви:

Възхищавах се на Боб Марли. Боб Марли беше вдъхновяващ за мен по отношение на неговата благотворителна дейност, как той обедини своя народ и събра противоположните африкански лидери заедно за мир. Такива неща. Когато се преместих в Съединените щати, започнах да се интересувам повече от хип-хоп и R&B. В момента определено съм голям фен на Дрейк, защото оценявам накъде върви с музиката и вярвам, че той я изведе на съвсем ново ниво.

  Акон

Той продължи да обяснява, че след като е работил върху песента Smack That с Еминем, рапърът е бил в списъка Топ 5 на Akon за най-добри рапъри. През 2007 г. и двамата певци получиха номинации за Грами за песента, която достигна 2 пъти платина в Съединените щати.

Предизвикателства и кариерно развитие

Когато го попитаха коя е най-трудната трудност, с която трябваше да се сблъска в музикалния бизнес, Ейкън говори красноречиво за трудностите си и как остава различен, казвайки:

Да бъдеш различен беше предизвикателство само по себе си, защото музикалната индустрия има този лош модел просто постоянно да подкрепя това, което е работило в миналото, и много рядко се опитват да пробият или да инвестират в нещо ново, което смятат, че ще представлява риск, и най-голямото предизвикателство за мен беше фактът, че бях напълно различен от съвсем различен произход, култура и музикално бях на различно ниво. Така че, преди да обмисля да стана художник, се концентрирах силно върху писането и продуцирането.

Номинираният за Грами певец също критикува начина, по който се разпространява музиката, твърдейки, че всеки с правилните умения и оборудване може да стане артист днес. Това, твърди той, е усложнило индустрията до степен, че истинският талант често остава нечут или незабелязан.

Единственото нещо, което със сигурност бих променил в музикалния бизнес, е неговата достъпност. Вярвам, че точно днес твърде много хора имат твърде много инструменти, за да бъдат артисти и знаменитости. В резултат на това елементът на суперзвезда намалява. В днешно време всеки може да бъде художник. Видеоклип може да бъде заснет от всеки. Всеки може да издаде запис, което усложнява и задръства индустрията до степен, че нещата, които искате да намерите, и хората с действителни, истински умения остават незабелязани или непризнати.

Акон продължи да казва, че в резултат на това обстоятелство не са останали много музиканти, на които хората да се равняват.

Навремето имаше регламент за това кой става артист и кога, защото те регулираха нещата и трябваше да си наистина талантлив, за да бъдеш забелязан, признат или подписан от голям лейбъл, защото те буквално щяха да имат A&R, които пътуват светът търси най-добрите таланти във вашия район, защото те буквално биха имали A&R, които пътуват по света в търсене на най-добрите таланти във вашия район. Днес тя не съществува, което прави музикалната индустрия наистина трудна за справяне и не ви предлага много хора, на които да се взирате, тъй като там няма някой, когото да смятате за огромна суперзвезда, когото искате Бъди като.

  Акон

Той подчерта, че следващият голям художник може би нечий съсед, който е запознат с ProTools. В резултат на това той успя да издаде запис от уюта на собствения си дом.

Akon също обяви какъв ще бъде следващият му проект по време на интервюто:

Имаме две от тях, които пускаме. В момента единият е наличен на всички DSP, включително iTunes, Pandora, Apple Music и Google Play. Това е Afrobeats EP (разширено възпроизвеждане). Нарича се „Konvict Culture Presents“ и вътре в него представям нов музикант от Нигерия, наречен T-Manny. Това са четири песни като мини-EP, за да дадат на хората представа кой е той и за какво става въпрос. Вече съм включен във всички песни. Записът ми ще бъде издаден през следващите няколко месеца. Имам песен, наречена Enjoy That, която току-що публикувахме миналата седмица.

Akon е работил усърдно в музикалния бизнес и албумите му са класирани в САЩ, Канада, Австралия и Обединеното кралство. Той е свирил заедно с някои от най-големите звезди в индустрията, включително T-Pain, Rihanna, Gwen Stefani и Usher.

Популярни Публикации