Айси Уайът беше задържан по обвинения в нападение над полицай

Айси Уайът е потребител на TikTok, който беше задържан в понеделник за предполагаемо нападение на полицай и друго лице с пистолет. Срещу 23-годишния младеж са повдигнати две обвинения за нападение с опасно оръжие, едно обвинение за нападение със смъртоносно оръжие, едно обвинение за насилие над полицай и едно обвинение за съпротива при задържане. Изобретателят на TikTok е добре известен с публикуването на изпълнения със синхронизиране на устни, видеоклипове за начина на живот и други подобни неща. Той има над 850 000 последователи и 28 милиона харесвания в профила си в Instagram. Той често качва кулинарни видеоклипове, влогове и мукбангове в YouTube, където има над 20 000 последователи.

Защо Айси Уайът беше арестуван?

TikToker е карал безразсъдно в Сънрайз, Флорида, в понеделник вечерта, преди да отбие по средата на пътя, според съдебните документи. С Wyatt се свързаха двама момчета в друг автомобил, които го помолиха да премести колата си, тъй като пречеше на движението. След това момчетата се качиха в колата си и потеглиха.

 Айси УайътТвърди се обаче, че взаимодействието го е раздразнило и той ги последвал до съседния паркинг на Chick-Fil-A. И двете страни слязоха от колите си и влязоха в жестока свада. Несъгласието се разгорещи, когато Айси Уайът влезе в жабката на автомобила си и извади револвер, стрелвайки с него към двамата мъже. Според официални сведения един от тях се обърнал, за да влезе обратно в автомобила, което накарало Уайът да го простреля в тила с пистолета си.

TikToker напусна местопроизшествието веднага след събитието, но властите успяха да го открият, използвайки информацията от етикета му. Те бързо го заловили и задържали, но 23-годишният оказал съпротива при задържането. По време на борбата си Айси Уайът ритна един от полицаите в крака и след това ритна решетките на клетката на полицейската кола. Твърди се, че по време на ареста си Уайът е нарекъл полицая к*** и к**ч. TikToker се яви пред съда на следващия ден, след което беше освободен под гаранция.

Гледната точка на Айси Уайът

Разказът на Айси Уайът за нощта се различава значително от това, което е записано. Той категорично отрече всички съобщения в полицията и пресата, като ги обяви за фалшиви.

 Айси Уайът

Той информира своите 930,4 хиляди последователи в TikTok:

Слуховете са неверни, хора. Скоро ще бъдат публикувани няколко новини, описващи какво наистина се е случило. Полицаите са участвали в няколко нарушения. И аз и моята приятелка сме наистина добре.

Надписът в TikTok увери зрителите му, че двамата ще коментират темата винаги, когато им е разрешено от закона. Видеото вече се превърна в едно от най-популярните му, с 894,7 хиляди гледания само за ден.

Инфлуенсърът написа в друг туит:

Ще кажа повече за това, когато ми бъде позволено от закона. На първо място имам нужда от услугите на адвокат. Има няколко новини, които разпространяват подвеждаща информация. Надявам се скоро нещата да се оправят. Това беше ужасен инцидент и аз все още се лекувам.

Той отговори на други туитове за събитието, като твърди, че след като се е съобразил с ченгетата и е направил всичко, което са казали, въпреки това е бил бит на земята.

Популярни Публикации