Аида Туртуро - Всичко, което трябва да знаете за нея

Аида Туртуро е добре известна с ролята си на сестрата на Тони Сопрано Бакалиери, която е злопаметна и злословна, Джанис Сопрано Бакалиери в „Семейство Сопрано“, се присъедини към Cameo. Turturro беше представена на Cameo от колежката си Джейми-Лин Сиглър точно преди началото на снимките през март 2020 г. Turturro сега е в Кънектикът, където работи върху ролята на монахиня в следващия филм на Филис Наги Call Jane, но тя почувства, че има нужда да прави нещо през това време под карантина. Тя каза на Vulture, че участието в Cameo й е помогнало да си сложи малко червило и да погледне моя сценарий.

Cameo е интернет бизнес, където феновете могат да платят всичко от до стотици долари за персонализиран видео поздрав от над 40 000 знаменитости за случая. Turturro струва за всяко Cameo и твърди, че е създала над 450 съобщения за своите последователи. Ексцентричната актриса каза, че е имала няколко молби към Do Janice, особено от по-млади фенове, които са гледали програмата за първи път по време на блокирането.

 Аида ТуртуроHBO заяви миналата година, че след влизането в сила на ограниченията за оставане у дома, гледаемостта на „Семейство Сопрано“ се е увеличила със 179 процента. През април 2020 г. каналът също направи много от най-популярните си програми достъпни за безплатно гледане, а шоуто беше най-гледаният безплатен сериал на всички времена. Туртуро коментира завръщането в сериала и ролята й в Cameo, като каза: „На моменти е странно. Но това е животът – това е цикличен процес.

58-годишната актриса разкри, че се колебае да се върне при Джанис и не е успяла да гледа отново програмата след загубата на колегата си Джеймс Гандолфини през 2013 г. след инфаркт. Може би беше твърде скоро след смъртта на Джими. Когато наблюдавате себе си, може да си припомните толкова много спомени. Минаха [изрично] 20 години! Няма да бъда Джанис след две минути!

Нейният живот далеч от шоуто

Туртуро е роден в Ню Йорк и произхожда от актьорско семейство, което включва известни роднини Джон и Никълъс Туртуро. Тя прави своя екранен дебют в True Love през 1989 г., 10 години преди да участва в The Sopranos. Туртуро обаче беше активна и на Бродуей, където си партнира с Гандолфини в „Трамвай, наречен желание“ през 1992 г. В началото двойката беше изключително приятелска, но съревноваваща се, често се караха като брат и сестра.

Поради тази предишна връзка, тя може да изобрази по-голямата сестра на Тони Сопрано години по-късно. Актрисата, която смята себе си за невероятно привлекателна, остава неомъжена през цялата си кариера. Тя не е в социалните медии и няма половинка, но е отворена към идеята за брак и да има съпруга един ден. Turturro е имала сериозни медицински проблеми през целия си живот. Тя беше диагностицирана с ревматоиден артрит на 12-годишна възраст, което означаваше, че не можеше да ходи без огромна агония.

 Аида Туртуро

Аида Туртуро (Източник: Google)

Туртуро стана национален говорител на кампания за повишаване на осведомеността за ревматоидния артрит, след като получи лечение и преодоля заболяването си. През 2001 г. тя също е диагностицирана с диабет тип 2. Въпреки че получи диагноза, Туртуро отричаше много години, преди наистина да разбере сериозността на болестта си. Тя работи усилено, за да се образова и с помощта на диетолог успя да регулира диетата си. Актрисата също така разказа за борбата си с диабета и намаляването на теглото и в крайна сметка участва в множество национални обществени образователни програми, спонсорирани от нейния доставчик на лекарства Sanofi-Aventis.

Популярни Публикации