Ахмир Куестлав Томпсън спечели Оскар за Лятото на соула

Ахмир Куестлав Томпсън беше обзет от емоция, когато прие своя Оскар за Summer of Soul, който беше обявен за най-добър документален филм на 94-та церемония по връчване на наградите Оскар. Режисьор и изпълнителен продуцент на документалния филм бяха Questlove. На достойния и вдъхновяващ повод артистът на практика остана без думи. Той каза,

Не съм забравил, че прекрасните ми майка и баща трябваше да ме доведат на културния фестивал в Харлем, когато бях на пет години, и... това е наистина красиво време за мен в момента. Това обаче не е за мен. Става въпрос за непривилегированите жители на Харлем, които трябваше да се възстановят от скръбта си.

The Tonight Show с участието на домашната група на Джими Фалън, The Roots, се ръководи от Questlove. Фалън, неговият добър стар приятел и другар, изрази радостта и удоволствието си от музиканта. В програмата ДНЕС той каза,В момента бях под приливна вълна от емоции, защото си казах: „Какво става?“

Наскоро изтекъл кадър от вечерното шоу на Джими Фалън с участието на Джими Фалън показва, че водещият е в екстаз от победата на Questlove.

Summer of Soul, режисиран от Questlove, печели Оскар.

Summer of Soul е високо оценен американски документален филм за културния фестивал в Харлем от 1969 г. Печели Оскар за най-добър документален филм на 94-та церемония по връчване на наградите Оскар. На 28 март 2022 г., докато стискаше своя Оскар, 51-годишният певец си спомни победния момент на Оскарите 2022 г., който дойде само секунди след трагичното и плашещо събитие на Крис Рок и Уил Смит, което помете сцената и нощта като буря .

 Ахмир Куестлав Томпсън

Припомняйки си действителната случка, певецът на The Roots каза на Джими Фалън, водещ на шоуто, че не може да разбере какво се е случило в този момент, защото е потопен в удоволствието да бъде номиниран. Той каза,

Разбира се, знаете, това се случи насред цял [друг] сценарий с двама много скъпи мои приятели, каза той, имайки предвид Уил и Крис. И е странно да се твърди, че не съм бил наясно с това, защото – те ви казват предварително: „Това е вашата категория!“ Така че в този момент или ще се почувствате тревожни – или, като мен, сте медитирал през предходните две години.

 Ахмир Куестлав Томпсън

Джими Фалън, водещият на шоуто, каза на художника и на стар приятел,

Не мога да ти кажа - очевидно - но всички, които те познават, те обичат и ти се възхищават, момче. Не можеше да се случи на по-хубав човек.

Без съмнение Джими Фалън беше изключително горд с певеца и даде да се разбере, че е доволен от него и в личен план.

Популярни Публикации