Яфет Кото - Уики, възраст, етническа принадлежност, съпруга, височина, нетна стойност, кариера

Яфет Кото беше известен и легендарен американски актьор. В кариерата си една от най-издръжливите звезди на американската развлекателна индустрия се е появявала в множество филми и телевизионни предавания. Феновете обожаваха работата му в проекти като „Убийство: Животът на улицата“, „Бягащият човек“, „Живей и нека умре“ и други.

Бързи факти

Пълно име: Яфет Кото
Дата на раждане: 15 ноември 1939 г
Възраст: 82 години
Хороскоп: Скорпион
Късметлийско число: 3
Щастлив камък: Гранат
Щастлив цвят: Лилаво
Най-доброто съвпадение за брак: Козирог, Рак, Риби
Дата на смъртта: 15 март 2021 г
Пол: Мъжки
Професия: актьор
Държава: елен
Височина: 6 фута 2 инча (1,88 м)
Семейно положение: женен
Съпруга Теси Синахон
Развод Рита Ингрид Дитман, Тони Петиджон
Нетна стойност 5 милиона щатски долара
Цвят на очите Тъмно кафяво
Цвят на косата черен
Родно място Ню Йорк
Националност американски
Етническа принадлежност Афроамериканец
Религия юдаизъм
образование Мобилно театрално студио Актьори
баща Авраам Кото
Майка Гладис Мари
деца 6

Биография на Яфет Кото

Яфет Кото е роден на 15 ноември 1939 г. в Ню Йорк, Ню Йорк, Съединени американски щати. Фредерик Самуел Кото беше неговото собствено име. Авраам Кото е негов баща, а Гладис Мари е негова майка. По отношение на професията баща му е бил офицер от американската армия, а майка му е била медицинска сестра. Той беше американски гражданин, който практикуваше юдаизъм. Освен това той беше от афро-американски произход. Неговият зодиакален знак беше Скорпион според астрологията.

Яфет Кото Образование

По отношение на формалното образование той завършва образованието си в местно училище в родния си град. Освен това той завършва университетското си образование. Той също посещава Actors Mobile Theatre Studio, за да се научи как да играе.Височина и тегло на Яфет Кото

Яфет Кото беше много добре изглеждащ и имаше невероятна личност. Актьорът беше висок около 6 фута и 4 инча. Докато той тежеше 112 кг. Освен това, говорейки за цялостното измерване на тялото, числото все още не беше разкрито. Цветът на очите му беше тъмнокафяв и имаше черна коса.

  Яфет Кото

Яфет Кото с третата си съпруга (Източник: Pinterest)

Смъртта на Яфет Кото

Яфет Кото не присъства физически днес. Легендарният актьор почина на 15 март 2021 г. на 81-годишна възраст в Манила, Филипините. Много негови почитатели и близки отдадоха уважение.

Професионален живот на Яфет Кото

По отношение на кариерата си Яфет Кото беше легендарен актьор в Холивуд. Актьорът е направил много конкретни стъпки в областта на актьорската индустрия чрез своята отдаденост, ангажираност, работа в различни телевизионни проекти и много филми.

Роденият за да бъде актьор много се интересуваше от актьорството и филмите от най-ранните си години. Дебютира в киното през 1963 г. с филма 4 за Тексас. Но не му се приписваше това.

По-късно той прави много филми в кариерата си. Първият му кредит обаче е Nothing But a Man през 1963 г. в ролята на Джоко. Някои от неговите филмови кредити са; The Thomas Crown Affair, 5 Card Stud, The Liberation of L.B Jones, Man and Boy, The Limit, Across 110th Street, Truck Turner, The Monkey Hustle, Brubaker, Othello, Fighting Back, The Star Chamber, Warning Sign, The Running Man , Министерство на отмъщението, Намерение за убийство, Мъртва значка, Безсмислена защита и др.

Освен това той има също толкова голям принос и към телевизията. Дебютира в телевизионния сериал „Голямата долина“ през 1966-67 г. в ролята на Лобо Браун Деймиън. Някои от другите му творби бяха; Death Valley Days, Bonzana, The High Chaparral, Daniel Boone, Mannix, Gunsmoke, Night Gallery, Raid on Entebbe, A House Divided: Denmark Vesey's Rebellion, The A-Team, Women of San Quentin, Badge of the Assassin, Desperado, Murder , She Wrote, The American Clock, SeaQuest DSV, TV Nation, The Ride и др. Той беше признат с различни титли и награди за изключителните си творби в кариерата си.

Нетната стойност на Яфет Кото

Яфет Кото живееше охолен живот със семейството си. Благодарение на славата и богатството, които е спечелил от работата си. Освен това общата му нетна стойност е около 5 милиона щатски долара към момента на смъртта му.

Яфет Кото Съпруга, брак

Преминавайки към романтичния и личен живот на Яфет Кото, той се жени три пъти в живота си. Първата му съпруга беше Рита Ингрид Дитман, която беше немски имигрант и те се ожениха през 1969 г. Имаха три деца заедно. Те се разделят през 1976 г. Второ, той е женен за Тони Петиджон, с която също има три деца.

След като се развежда през 1989 г., той се жени за трети път за Теси Синахон през 1998 г. Освен това той няма никакви връзки с други хора. Докато той е прав по отношение на избора на пол. И той няма никакви противоречиви събития до днес.

Популярни Публикации