Адам Зампа- Wiki, възраст, височина, съпруга, нетна стойност, етническа принадлежност, кариера

Австралийски състезател по крикет Адам Зампа състезава се за Нов Южен Уелс, Мелбърн Старс и австралийския отбор. Той бие с дясна ръка и играе боулинг с крака.

Бързи факти

Популярни като Адам Зампа
Професия Играч на крикет
Възраст 29 години
Зодия Овен
Роден 31 март 1992 г
рожден ден 31 март
Родно място Градски съвет на Шелхарбър, Австралия
Националност Австралия
Височина 5 фута 8 инча
Тегло 68 кг
Името на майката Алисън Зампа
Бащино име Дарън Зампа
Семейно положение Женен
Нетна стойност 7,4 милиона щатски долара
Съпруга Хати Лий Палмър

Биография на Адам Зампа

Адам Зампа е роден на 31 март 1992 г. Играе крикет за Нов Южен Уелс, Мелбърн Старс и австралийския отбор по крикет. Той е австралиец. Той бие с дясна ръка и прави боул със завъртане на краката.

Във втория мач от серията Chappell–Hadlee Trophy 2015–16 на 6 февруари 2016 г. той направи своя ODI дебют. На 4 март 2016 г. той направи своя дебют за T20 International срещу Южна Африка. Зампа постоянно е играл за Австралия както в ODI, така и в мачове T20I. Той също така има 6 уикета за 19 ръна, докато играеше за Rising Pune Supergiant в индийската Висша лига срещу Sunrisers Hyderabad. Адам Зампа обаче записа своя 100-и уикет за ODI през март 2022 г. срещу Пакистан по време на първия мач от серията.Височина, тегло на Адам Зампа

Адам Зампа е австралийски състезател по крикет. Височината му е 5 фута и 8 инча. Теглото му е 68 кг. Физическите му размери са 38-30 инча. Неговата зодия е Овен.

кариера

 • Тийнейджърът Адам Зампа веднага предизвика прилики с Шейн Уорн поради момчешкия му външен вид и подобно движение. Адам Зампа направи името си, когато игра за отбора U-19 на Австралия в тяхната победоносна кампания за Световното първенство през 2010 г. Скаути и експерти веднага идентифицираха доста обичайното движение, което включваше хвърляне на топката над очната линия.
 • Зампа направи своя първокласен дебют за Нов Южен Уелс през 2012–13 г. Шефилд Шийлд, след като получи държавен договор през 2012 г. Следващия сезон той се премести в Южна Австралия, където оттогава се представя отлично в Шефилд Шийлд. Той се срещна с Йохан Бота, капитан на отбора на Южна Австралия по това време, след като се премести там, и тренира в Australian Center of Excellence, преди да се присъедини към отбора за лятото.
 • Zampa привлече вниманието, след като отбеляза хеттрик в Matador BBQs One-Day Cup. Няколко клуба от T20 изразиха интерес да го подпишат и той в крайна сметка се присъедини към Melbourne Stars за сезон 2014–15. Зампа не показа забележително представяне в крикета Shield, но продължи да ослепява в по-късите форми с хитрото си боулинг. Въпреки това, статистиката му за T20, особено в BBL, където общият му коефициент на икономичност е едва достоверните 7.19, което на практика се отказва от оскъдните 28 ръна в мач от T20, е смущаваща.
 • Той беше избран да представлява Австралия в ODI и T20I мачове и представянето му беше достатъчно добро, за да го задържи в отбора за 2016 World T20 в Индия. Въпреки неуспешната кампания на Австралия, изборът на Зампа се оказа мъдър избор, тъй като той завърши турнира с повече уикети от всеки друг австралийски играч. Неговата скъперна икономичност, която на Световното T20 възлизаше на 6,27 ръна за овър, отново беше отличителна черта на неговия боулинг.
 • CPL и Индийската висша лига са само две от състезанията на T20, в които Zampa продължава да блести. Младежкият въртящ крака изглежда е свикнал със сухите полета в Индия, тъй като постигна вторите най-добри резултати в индийската Висша лига през 2016 г., когато спечели 6/19 срещу Sunrisers Hyderabad (макар и в загубена кауза). Той се представи добре и в CPL, завършвайки сезона с 15 уикета.
 • В началото на 2017 г. Зампа беше неочаквано оставен извън австралийската серия T20I срещу Шри Ланка заради конете на шкипера Арън Финч за философията на курсовете. Зампа се завърна в третия T20I, за да даде на своята страна утешителна победа и показа перфектна игра с числа от 3/25. Преди това той описа разочарованието си като ритник в корема.
 • Поради мощната южноавстралийска скоростна атака, въртящият се на китката все още намира за трудно да се различи в първокласния крикет, което прави Zampa нещо като странично шоу в играта на Shield. Той направи първия си забележителен принос в мача на Шефилд Шийлд 2016–17 срещу Куинсланд, като взе 10 уикета на подходящ за въртене терен в Аделаида. Поради звездното му представяне с бяла топка в нацията и по-доброто ниво на потенциален контрол с топката SG, той беше предложен от бившия капитан на Kiwi да играе в тестовата серия в Индия в началото на 2017 г. Но след Нейтън Лион и Стив О'Кийф, въртящи се с два пръста, бяха предпочетени от селекционерите, на Зампа беше отказано пътуване до Индия.
 • Въпреки години като 2016 г., когато той имаше най-големия общ брой уикет за ODI, блясъкът на Зампа никога не е бил под въпрос. Той беше хитър боулинг със способността да измамва биещите както на, така и извън терена. Въпреки това, той беше търпелив и продължаваше да упражнява натиск върху себе си, за да развие своите умения и репертоар.
 • Представянето на Зампа в BBL в началото на сезон 2018–19 беше отлично, но обиколката на бялата топка в Индия през 2019 г. затвърди мястото му в отбора. Изглеждаше така, сякаш Зампа най-накрая дойде на себе си и с пълната подкрепа на ръководството той успя да започне да показва печеливши мачове, които му осигуриха място на Световното първенство. Спинърът за китка винаги е полезен и Zampa има светло бъдеще за Австралия, ако получи правилната подкрепа.
 • Адам Зампа за първи път имаше възможност да направи впечатление на най-голямата платформа на Световното първенство през 2019 г., което беше значително по-късно от Световното първенство през 2015 г. Легият ще носи голяма отговорност като първоизбран спинър в отбора, особено предвид плоските английски условия, които правят китката по-надеждна опция за уикет. Зампа се разви значително през последните 12 до 18 месеца и няма търпение да разсее всички притеснения относно това, че отговаря на условията му за отборите на бялата топка на Австралия.

Нетната стойност на Адам Зампа

Боулингът със завъртане на краката има приблизителна нетна стойност от 7,4 крори INR, според celebnetworth.net. Според докладите, Адам Зампа прави приблизително 60 lakh рупии (около 80 000 USD) всяка година от своята регионална и международна кариера по крикет. Адам Зампа също е включен в списъка с договори за мъже с Cricket Australia, където на играчите се плаща от част от очакваните приходи на спорта за следващата фискална година. Според история от domain.com.au, 29-годишният мъж е платил зашеметяващите 2,56 милиона долара (или около 19 крори) за великолепен дом на северното крайбрежие на Нов Южен Уелс.

Потвърждение на марката

Посланикът на марката Kookaburra Sports UK е Адам Зампа. Освен това той участва в реклама на PETA.

Адам Зампа Съпруга, брак, деца

Австралийският модел Хати Лий Палмър се омъжва за Адам Зампа. В продължение на няколко години Адам и Хати бяха романтично обвързани. Зампа цени поверителността в личния си живот. В резултат на това няма особености при първата им среща. Проблемът с пандемията covid19 накара двойката да отложи сватбата си три пъти, преди най-накрая да каже, че го правя през юни 2021 г. За сватбата им беше използвана малка церемония.

Награди и постижения

През 2015 г. той започна мандата си в отбора по крикет Melbourne Stars. Той беше признат в The Huffington Post и споменат като жизненоважен компонент на турнира T20I през март 2016 г.

Интересни факти

 • Прякорът му е зампа и зобра.
 • Зампа е работил като треньор на делфини в развлекателния център SeaWorld, преди да стане играч на крикет.
 • Бащата на Зампа е играч на крикет и е играл за Нов Южен Уелс
 • Адам Зампа е кучешки ентусиаст, той има домашно куче на име Zaidee.
 • Той принадлежи към Нов Южен Уелс, за да играе вътрешния си крикет през 2013 г., той се прехвърля в Южна Австралия

Популярни Публикации