Адам Ричман говори за своя опит близо до смъртта по време на събитието Michelin

Адам Ричман от Man v. Food говори за преживяването си близо до смъртта през 2018 г. в епизода на подкаста Celebrity Catch Up: Life After That Thing I Did на 3 август. По време на събитие на Michelin в Цюрих през 2018 г. 48-годишният мъж осъзна, че нещо не е наред. Ричман каза в програмата, че е открил подобно на пъпка развитие в един от фоликулите на мустака си. Актьорът и телевизионна знаменитост по-късно каза, че болестта е причинила устните му да се подуят до размера на банан.

Роденият в Бруклин, най-известен като водещ на различни предавания за хранителни предизвикателства, включително Man v. Food на Travel Channel, каза, че проблемът е причинен от инфекция с резистентен на метицилин Staphylococcus aureus (MRSA).

Животозастрашаващата болест на Адам Ричман през 2018 г

Според телевизионния водещ той е хванал стафилококовата инфекция през 2018 г. в Цюрих, Швейцария. Адам Ричман сподели повече при появата си в подкаста Celebrity Catch Up: Life After That Thing I Did:

Един от фоликулите на мустака ми изглеждаше като пъпка и не се оправяше правилно. Отидох на лекар и тогава устната ми се издуха като банан - беше грозно. Спомням си, че отивах да отрежа парче медицинска лента и не можах да достигна зъбите си.

  Адам Ричман

За да се справи с болестта, Адам Ричман претърпя операция и му бяха дадени множество антибиотици. Очевидно по това време той е бил уведомен, че болестта може да се развие вътречерепно и да се разпространи в мозъка му. На Ричман беше казано, че инфекцията на фоликула на мустака му е в зона, известна като рисковия триъгълник, и че може да се разпространи в черепа му, създавайки животозастрашаващо състояние. Според любителя на храната Ричман все още не е сигурен за причината за заболяването си от MRSA. Той заяви:

Лекарят посочи, че може да е било всичко - от чаша за вода до хотелска кърпа, ръкостискане на някого и след това неизбежно е чаша за вода (докосваща лицето ми). Има няколко възможности.

Рикман продължи да обяснява колко лоши щяха да бъдат нещата, ако не беше излекуван напълно, като каза:

По това време никога не е изглеждало като „ще умреш“ – никога не е било постулирано, но винаги е било известно. Вероятно не са искали да ме уплашат.

Какво точно представлява инфекцията с MRSA?

Метицилин-резистентният Staphylococcus aureus (MRSA), понякога известен като MRSA superbug, е бактерия, която причинява стафилококова инфекция. Те са изключително трудни за лечение, тъй като бактериите са много здрави и развиват резистентност към различни лекарства. Ако не се лекува, инфекцията с MRSA може да се разпространи бързо и да причини сепсис. Това може бързо да прерасне в животозастрашаваща ситуация, задействайки имунната система и засягайки други органи.

Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) в Съединените щати:

MRSA може да засегне всеки. Претъпканите дейности или места, контактът кожа до кожа и споделеното оборудване или консумативи увеличават риска. Някои хора, притежаващи MRSA, могат да се заразят с MRSA. Непокътнатата кожа, като ожулвания или порязвания, често е мястото на инфекция с MRSA.

  Адам Ричман

Какво се случи с Адам Ричман, след като се появи в Man v. Food?

След като беше домакин на хитовата програма Man V. Food на Travel Channel от 2008 г., Адам Ричман напусна шоуто през 2012 г. след 88-ия си епизод. По това време имаше слухове, че Ричман е напуснал програмата поради здравословни проблеми. Бившата водеща обаче уж опроверга подобни твърдения. Година след като напусна програмата, Адам Ричман разкри пред списание PEOPLE, че е отслабнал с 60 паунда след напускането на Man v. Food, като каза:

Хората очакват да поръчам най-голямото и най-скъпото ястие, но е добре да кажа „не“. Дайсън, аз не съм човек.

След напускането на Адам Ричман от Man v. Food, телевизионният водещ продуцира редица документални предавания за храна, включително Man, Finds Food, Modern Marvels и The Food That Built America, сред много други.

Популярни Публикации