Адам Ондра- Wiki, възраст, етническа принадлежност, нетна стойност, височина, съпруга, кариера

Адам Ондра е известен чешки професионален скален катерач. Адам Ондра е специализиран както в катерене, така и в боулдър. Ondra беше описан като чудо в този спорт от списание Rock & Ice.

Бързи факти

Пълно име: Адам Ондра
Дата на раждане: 05 февруари 1993 г
Възраст: 29 години
Хороскоп: Водолей
Късметлийско число: единадесет
Щастлив камък: Аметист
Щастлив цвят: Тюркоаз
Най-доброто съвпадение за брак: Водолей, Близнаци, Стрелец
Пол: Мъжки
Професия: Скален катерач
Държава: Чехия
Височина: 6 фута 1 инча (1,85 м)
Семейно положение: женен
Съпруга Ива Веймолова
Нетна стойност 3 милиона щатски долара
Цвят на очите кафяво
Цвят на косата черен
Родно място Бърно
Националност чешки
Етническа принадлежност Смесени
Религия християнството
образование Масарик университет
баща Мирсолав Ондра
Майка Ева Ондрова
Братя и сестри Кристина Ондра

Биография на Адам Ондра

Адам Ондра е роден в Бърно, Чехия, на 5 февруари 1993 г. Към 2022 г. той ще бъде на 29 години. Мирослав Ондра е негов баща, а Ева Ондрова е негова майка. Освен това той има сестра на име Кристина Ондра.

Тя също е известна алпинистка. Докато той има чешко гражданство и практикува християнството. Освен това той е от смесен етнос. Водолей е неговият зодиакален знак, според астрологията.Адам Ондра Образование

По отношение на формалното образование той завършва образованието си в местно училище в родния си град. Завършва и висшето си образование в университета Масарик.

Височина и тегло на Адам Ондра

Адам е много привлекателен и има прекрасен характер. Катерачът е висок приблизително 6 фута и 1 инч. Докато тежи 70 кг. Освен това, когато става въпрос за цялостни измервания на тялото, диапазоните на числата все още не са разкрити. Очите му са кафяви, а косата му е черна на цвят.

  Адам Ондра

Катерене на Адам Ондра (Източник: Instagram

кариера

Що се отнася до кариерата му, Адам се е утвърдил като умел и професионален скален катерач. Той е добре известен в общността на скалното катерене по целия свят с това, което прави. Адам винаги е бил очарован от спортисти и по-късно решава да преследва кариера в скалното катерене. Експертът е специализиран в катерене и боулдъринг.

Списание Rock and Ice го нарече чудо и водещ катерач на своето поколение заради невероятния му талант. Той е единственият мъжки спортист, печелил Световно първенство и в двете дисциплини. По това време беше 2014 г. Освен това той е единственият мъжки спортист, печелил сериите от Световната купа и в двете дисциплини.

По отношение на състезанията по катерене, той спечели Световното първенство за младежи на IFSC през 2007 г. и 2008 г. През следващата година той се състезава в Световната купа по водещо катерене за първи път.

Той продължи пътуването си, като спечели Световната купа по боулдър през 2010 г. Освен това наскоро спечели злато в дисциплината боулдър на Световната купа на IFSC в Майринген, Германия, през април 2021 г. Той също завърши шести на летните олимпийски игри през 2020 г.

Адам Ондра Нетна стойност

Адам Ондра се радва на комфортен начин на живот със семейството си. Към днешна дата той е известен и богат в резултат на работата си. Освен това към 2022 г. общата му нетна стойност е около 3 милиона щатски долара.

Съпруга на Адам Ондра, брак

Преминавайки към романтичния и личен живот на Адам Ондра, той е женен. Наскоро той се ожени за Ива Веймолова. Те водят комфортен начин на живот, но все още нямат деца.

Освен това той няма други връзки. Той е открит относно своите полови предпочитания. И до днес той не е имал спорни събития.

Популярни Публикации