Адам Бийс беше арестуван за заплаха за убийство на служители на ФБР

Адам биес беше задържан в понеделник, 14 август 2022 г., за заплаха за убийство на служители на ФБР. Бийс беше възмутен, когато следователите нахлуха в имението Мар-а-Лаго на бившия президент Доналд Тръмп. Адам Бийс атакува ФБР и правоохранителните органи в публикация в социалните медии, като написа:

Единствената ми цел е да убия колкото се може повече от тях, преди да умра...

Според друга публикация:Заслужаваш да умреш, ако работиш за ФБР.

46-годишният Адам Бийс от Мърсър, Пенсилвания, е обвинен по едно обвинение за оказване на влияние, възпрепятстване или отмъщение срещу служители на федералните правоприлагащи органи. Ако бъде признат за виновен, той е изправен пред поне десет години затвор. Вътрешната организация на ФБР за наблюдение на тероризма подчерта публикации от неговия акаунт BlankFocus, според наказателна жалба, подадена по неговия случай.

Един от няколкото му агресивни публикации гласи:

Всеки един глупак, който работи за ФБР, от директора до портиера, който чисти шибаните им тоалетни, трябва да бъде убит. Вие ни обявихте война и сега всичко гърми.

Адам Бийс щеше да се развихри за изискванията за маски и ваксините срещу коронавирус.

Адам Бийс сравни ФБР с нацисткия СС и КГБ от съветската епоха. Той изрази идеите си в Gab, сайт за микроблогинг и социална мрежа, популярен сред крайнодесните екстремисти. Неговият професионален уебсайт, като самоопределящ се фотограф, подчертава недоволството му от силите, променящи американската икономика. Габ се присъединява към теорията на конспирацията на QAnon и не регулира нейния материал толкова строго. Няколко противници се изказаха срещу платформата, твърдейки, че може да подбужда към насилие.

 Адам биес

Според документа за ареста Габ е предоставил на федералните служители информация за личните чатове на Адам Биес и историята на публикациите в отговор на спешно искане за разкриване. Федералните власти са обезпокоени от увеличаването на насилието на десните, особено в Пенсилвания. Според докладите около 70 екстремни организации са участвали в насилието в сградата на Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г.

Писанията на Bies бяха етикетирани като безпрецедентни от официални лица, посочвайки количеството насилие и неговите искания за гражданска война или въоръжено въстание. В светлината на заплахите срещу правоохранителните органи в социалните медии, ФБР и Министерството на вътрешната сигурност представиха съвместен разузнавателен брифинг миналата седмица. Това беше реакция на мръсна бомба, поставена пред офисите на ФБР във Вашингтон. Мъж от Пенсилвания на име Рики Шифър, 42, се опита да влезе в съоръжението на ФБР в Синсинати с пистолет за пирони и оръжие в стил AR-15 при един такъв инцидент. Той обаче беше убит след сблъсък с властите.

Адам Бийс написа часове след смъртта на Шифър:

Вече знам, че ще умра от ръцете на тези мръсни ченгета. Единствената ми цел е да убия възможно най-много от тях, преди да умра.

 Адам Бийс от море до езеро

Той продължи:

Отказвам да прекарам и секунда от живота си в техен плен.

Според официално съобщение за новините, прокурорът в този случай ще бъде помощник-прокурорът на САЩ Джефри Бенгел. Междувременно случаят се разследва от местния офис на ФБР в Питсбърг, оперативната група за насилници в северната страна, щатската полиция на Пенсилвания и канцеларията на главния прокурор на Пенсилвания.

Популярни Публикации