Ада Аме, нигерийска актриса, почина на 48-годишна възраст

Ада Аме, нигерийски комик и актриса, почина на 17 юли на 48-годишна възраст. Емека Ролас, президент на Гилдията на актьорите в Нигерия, съобщи новината. Причината за смъртта й все още не е известна. Установено е обаче, че тя е починала в неделя около 23 часа. в болницата на Нигерийската национална петролна корпорация (NNPC). Смъртта на Аме идва само две години след загубата на дъщеря й, Алади Годдарф, след неуспешна операция през октомври 2020 г.

Ада Аме страдаше от депресия

Според източници, Ада е паднала, докато е била на гости на работник от петролния бизнес и семейството му. Тя била откарана веднага в болницата, но починала преди да пристигне. Твърди се, че след смъртта на членовете на семейството си актрисата се е занимавала с психични проблеми. Ада вече беше загубила шестима братя и сестри и баща си, преди дъщеря й да умре през 2020 г. През юни 2022 г. тя подчерта проблемите си с психичното здраве и заяви, че й е била предложена работа, но не е могла да я приеме поради емоционалното си състояние.

 Ето го АмеТя каза във видео на страницата си в Instagram:

Всичко ще бъде наред. Сега се занимавам с проблем, който застрашава живота ми. няма да загина. Ще го преодолеем.

Ада обсъди битката си с тъга, след като дъщеря й почина в телевизионно предаване на 1 юли 2022 г.

Феновете отдават почит на Ада Аме в Twitter

Ada Ameh стана известна в резултат на запомнящите се изпълнения в Nollywood. Тя беше добре позната с ролята си на Анита във филма „Домитила“ от 1996 г. След съобщението за нейната смърт Twitter беше залят от съболезнования от тези, които са чули за нейната смърт:

Ранният живот, кариерата и други факти на Ада Аме

Ада Аме, която е родена на 15 май 1974 г., е член на нигерийския филмов бизнес почти две десетилетия. Тя става известна с ролите си във филма „Домитила“ от 1996 г. и популярния телевизионен сериал „Семейство Джонсън“. Аме е отгледана в Ajegunle, Лагос, и също завършва училището си там. Тя обаче напусна училище, когато беше на 14 години. Тя се появява за първи път в Ноливуд през 1995 г. с филма „Домитила“. Зеб Еджиро продуцира и режисира филма, който беше касов триумф. По-късно тя участва в нигерийската телевизионна програма The Johnsons, която беше също толкова добре приета.

 Ето го Аме

Въпреки че е популярна актриса, Аме трябваше да се справя с редица проблеми през живота си. Тя забременя на 13 години. Аме каза на Chude Jideonwo през 2021 г., че съучениците й са я насърчили да забременее. Тя каза още,

Най-прекрасното нещо е, че детето ми беше само на пет месеца на моя 15-ти рожден ден. Изведоха ме от казармата.

Приблизително по същото време тя започна да пие прекомерно и се пристрасти към алкохола. Аме беше неомъжена от няколко години.

Популярни Публикации