Abhinav Chaudhary- Биография, възраст, нетна стойност, съпруга, кариера

Абхинав Чаудхари е пилот на IAF, медийна личност, вдъхновяваща фигура и интернет знаменитост от Утар Прадеш. Неговият самолет МИГ-21 се разби в Мога на 21 май 2021 г. и той почина в резултат на множество наранявания по тялото.

Чаудхари се присъединява към военновъздушните сили в Патанкот през 2014 г. Той командва ескадрилата MCC на IAF. По време на рутинен тренировъчен полет на AIF от Раджастан до Пенджаб, той губи контакт с официалните лица и самолетът му се разбива в Мога.

Бързи факти

Пълно истинско име Абхинав Чаудхари.
Националност индийски.
Възраст (към 2020 г.) на 26 години.
Професия Пилот на IAF.
Дата на раждане 15 юли 1991 г.
Дата на смъртта 21 май 2021 г.
Място на раждане Мирут, Утар Прадеш, Индия.
Място на смъртта Вила. Лангеана, Мога, Пенджаб, Индия.
Причина за смъртта Самолет се разби.
Религия индуски.
образование Завършвам.
Зодия Рак.
Алма матер Преводаческата академия.
Национален индийски военен колеж, Дехрадун.
Индийски военен колеж в Ращрия.
каста кшатрии.
Нетна стойност INR 4-5 Crore (приблизително).
Височина (прибл.) Във футове инчове: 5′ 11″.
Тегло (прибл.) В килограми: 79-84 кг.
Дължина на косата Къс.
Цвят на очите Тъмно кафяво.
Цвят на косата черен.

Биография на Абхинав Чаудхари

Абхинав е роден в Мирут, Утар Прадеш, Индия, на 15 юли 1991 г. Поради обучението си той живее в Раджастан. Ракът беше неговият хороскопски знак.Завършва основното си образование в The Translate Academy, преди да се запише в Националния индийски военен колеж в Дехрадун за гимназиално образование. Той се интересуваше от обучение и се стремеше да бъде пилот, така че се записа в индийския военен колеж Ращрия.

Сатиендра Чаудхари (баща) и Сатя Чаудхари (майка) отгледаха Абхинав Чаудхари (майка). Семейството му е съсипано от смъртта на сина му. Баща му смята, че остарелият самолет МИГ-21 трябва да бъде изведен от употреба, защото е убил много пилоти, включително и сина му.

Мудрика Чаудхари е по-малката му сестра. Той практикувал индуизъм и принадлежал към кастата на кшатриите.

Съпруга и брак на Абхинав Чаудхари

Коя е съпругата на Абхинав Чаудхари? На 25 декември 2019 г. Абхинав Чаудхари се жени за Соника Уджавал. Sonika Ujjawal Chaudhary е дъщеря на директор, който наскоро завърши своето магистърско обучение по природни науки във Франция. Бракът на Абхинав беше една от най-обсъжданите истории през 2019 г., защото той взе само една рупия като Шагун.

Двойката нямаше деца, защото искаха да се концентрират върху кариерата си. Решиха да живеят заедно дълги години, но кой би могъл да предвиди, че Абхинав ще умре на толкова млада възраст?

Кариера на Абхинав Чаудхари

Абхинав завърши обучението си в NDA в Пуна, преди да се премести в Академията на военновъздушните сили в Хайдерабад през 2014 г. По време на обучението си в Хайдерабад той даде всичко от себе си. През същата година той е назначен за първи път в Pathankot.

По-късно той е изпратен в Раджастан за обучение на IAF MIG-21. Той даде всичко от себе си по време на обучението, но смъртта му е резултат от небрежност на висши служители.

Нетната стойност на Abhinav Chaudhary

Колко богат беше Абхинав Чаудхари? Абхинав Чаудхари беше добре компенсиран за работата си като пилот. Заплатата му ще бъде в диапазона от 55-60 хиляди INR. Той също така е получил множество държавни помощи и надбавки, включително надбавка за скъпи средства, надбавка за транспорт, надбавка за издръжка и много други. Нетната стойност на Abhinav Chaudhary се оценява на между 4-5 крори INR към 2021 г.

Факти

  • Много се интересуваше от различни спортове.
  • Много знаменитости и актьори написаха в Туитър за смъртта на пилота на IAF Abhinav Chaudhary.
  • Abhinav не е в никакви социални медийни платформи от съображения за сигурност.
  • Той имаше близки отношения с баща си, който винаги го насърчаваше в обучението му.
  • По време на гимназиалните си години той решава да преследва мечтата си да стане пилот на IAF.
  • Абхинав Чаудхари обича да помага на нуждаещите се.
  • Преди смъртта си Абхинав изпрати SOS до IAF от устройството си.

Популярни Публикации