7 интересни факта за девет пъти номинирания за Грами изпълнител SZA

SZA е певица, която доминира в музикалния бизнес от дебюта си през 2012 г. SZA, която е номинирана за девет Грами, е издала един албум и четири разширени албума (EP). Освен това е работила с известни изпълнители като Кендрик Ламар, Chance the Rapper, The Weeknd, Maroon 5, DJ Khaled и най-скоро Doja Cat за новата им песен Kiss Me More. Докато SZA доминира в музикалния бизнес, много малко се знае за нея. Ето седем по-малко известни факта за нея, които събрахме.

1. Какво е пълното име на SZA и какво означава SZA?

Solána Imani Rowe е истинското име на певицата. Нейният сценичен псевдоним SZA произлиза от Supreme Alphabet на The Five-Percent Nation, културна организация, повлияна от исляма. Различни хип-хоп музиканти, включително Erykah Badu, Jay-Z, Wu-Tang Clan, Common и AZ, са повлияни от движението. SZA е повлиян най-вече от рапъра на Wu-Tang Clan RZA. Буквата „S“ в SZA означава суверен или спасител, докато буквата „Z“ означава зиг-заг, а буквата „A“ представлява Аллах.

  SZA2. Откъде идва SZA?

SZA е от Maplewood, малък град в Ню Джърси. Тя беше отгледана в спазващо мюсюлманско семейство, където от нея се изискваше да носи широки дрехи, за да поддържа скромност. Тя отказа да гледа телевизия или да слуша радио.
Въпреки факта, че майка й е родена християнка, певицата призна, че присъства на Джума, петъчната молитва за мюсюлманите. SZA също нямаше право да украсява дома с коледни елхи, когато беше по-млада; но баща й в крайна сметка й позволи да украси къщата с малки коледни елхи, които нямаха светлини.

  SZA

SZA носеше и хиджаб. Но нещата се промениха след 11 септември, тъй като тя беше измъчвана в училище, че е мюсюлманка. За да се слее, тя започна да сваля забрадката си и да участва в гимнастика. Тя беше недоволна от поведението си, така че SZA започна отново да отразява; въпреки това тя продължаваше да се измъчва. След много негативни реакции изпълнителката реши да спре да носи хиджаб.

3. Морската биология е специалност на SZA.

SZA посещава три отделни институции след завършване на гимназия. Певицата се бореше в колежа, защото консумираше манджа със съквартирантката си. И двамата се провалиха в резултат на това поведение. В крайна сметка тя се приземи в Държавния университет в Делауеър, където специализира морска биология. Тя имаше намерение да посещава аспирантура, но не го направи. Вместо това тя работи на различни работни места, за да допълни доходите си, включително барманка в стриптийз клуб и работа в Sephora.

4. Тя презира да чуе собствения си глас.

SZA призна на Kerwin Frost, че презира да чува себе си. По време на дискусия за нейния албум CTRL, певицата каза, че е слушала само няколко песни от него, а не целия албум. Спомена, че за нея е неприятно да слуша себе си.

  SZA

5. SZA води здравословен начин на живот

Номинираната за Оскар певица не винаги успяваше да се похвали с тонизирани коремни мускули и мускулеста физика. Тя тежеше повече от 200 паунда и използваше широки дрехи, за да прикрие физиката си. Тя започна да тренира и да се храни здравословно, за да отслабне и да стегне фигурата си. Що се отнася до правилното хранене, SZA следва строга диета. Не е чела нищо за месо, млечни продукти, пшеница или захар. Тя консумира предимно риба, зеленчуци и сложни въглехидрати, както и достатъчно вода.

6. Тя страда от изтощителна тревожност

SZA е вокален поддръжник на психичното здраве. Тя винаги е била открита за проблемите си с психичното здраве и наскоро разкри, че страда от осакатяваща тревожност. В разгара на епидемията от COVID-19 SZA създаде и гореща линия за своите последователи. Горещата линия, която ще работи два дни в седмицата, ще дава възможност на нейните почитатели да плачат, да се смеят или да говорят за проблемите си. Този проект също така предостави многобройни лекарства и помощ за психично здраве.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от SZA (@sza)

7. Семейството й наистина я подкрепя.

Семейството на SZA е нейният най-голям почитател, от баща й, който разтърсва песента й до майка й, която посещава награди с нея. Певицата беше доведена на Грами 2018 от майка си и баба си. Според Instagram на SZA майка й току-що присъства на музикалните награди Billboard 2021 заедно с нея.

Популярни Публикации