5 силни герои от K-драма от женски пол, които доминираха в шоуто

Покорни, крехки, подобни на кукли женски герои в К-драмите традиционно разчитат на мъже, за да носят шоуто. Привлекателността на южнокорейските драми се променя и то към по-добро.

Няколко пиеси днес включват силни женски герои, или като главни герои със значително екранно време и развитие на характера, или като поддържащи герои, напълно независими и преливащи от знания.

Докато женските герои често бяха маргинализирани и добавени като знак, представящ преди десетилетие, K-драмите трансформираха разказа през последните години. Сега те наблягат на силни, смели и овластени жени, които добавят към драмата.(Моля, не забравяйте, че мненията на автора са отразени в тази статия.)

  К-драма герои

K-драма герои

Помислете за следните пет женски герои от К-драма, които превъзхождат своите колеги мъже

1. Fight for My Way – Choi Ae-ra (Park Ji-won)

Park Ji-won Choi Ae-ra е страхотен противник. Въпреки трудностите си, амбициозната, но здрава служителка на универсален магазин никога не изпуска от поглед целите си и продължава да работи за тях. Тя приема своите стремежи, независимост и любов към приятелите си толкова сериозно, че никога не им позволява да помрачат щастието й.

Choi Ae-charms RA's са комбинация от очарователни и смъртоносни. В една сцена тя се преструва на наивна жена, която не знае как да се боксира и в крайна сметка удря мъжа в лицето. Тя е много внимателна и насърчаваща другите дами.

2. Do Ha-na (Kim Se-Jeong) и Choo Mae-ok (Yeom Hae-ran) – The Uncanny Counterpart

Do Ha-na и Choo Mae-ok, Counters of the Uncanny Counter (група хора с таланти, натоварени да изпращат зли духове обратно към мъртвите), се открояват изключително добре. Комбинацията е трудна за победа, тъй като те винаги се грижат за проблема по-добре от останалите.

Ким Се-Джонг играе Ха-на, единствената оцеляла от отравянето на семейството си, която се превръща в Контра и никога не се отказва от конфронтация. Тя е зряла, интелигентна и, противно на стереотипа за жени, които позволяват на емоциите си да пречат на работата им, тя използва чувствата и опита си, за да помага на другите.

Yeon Hae-ran представя Choo Mae-ok, опечалена майка, която е загубила сина си. Тя пренасочва чувствата си към това да бъде крайъгълният камък на екипа на Counter. Нейните знания и състрадателно поведение я отличават като една от най-добрите женски героини в K-драмата.

Mae-ok, като лидер, винаги спасява положението със своите лечебни способности и бързи решения.

3. Ji Sun-woo (Kim Hee-ae) Светът на женените хора

Светът на женените е драмата с най-висок рейтинг в историята на корейската телевизия с причина, повечето от която се дължи на Sun-woo на Kim Hee-Ji ae.

Sun-woo е отдадена майка и съпруга в K-драмата, която жертва щастието си в името на семейството и работата си. Но тя поема контрола върху връзката, когато открива, че перфектното й семейство е с недостатъци, когато разкрива, че съпругът й изневерява пред нея, докато приятелите й му помагат в това.

Sun-woo се развежда и се заклева да отмъсти на света срещу нея. Със своята страстна страст да съсипва живота им, тя блести като най-остроумния човек в K-drama. Sun-woo се противопоставя на нормата на жените, тънещи в самосъжаление, когато открият, че са били изневерени.

Хан Со Хи, която играе втората съпруга, стана известна благодарение на шоуто. В резултат на това актрисата е избрана за участие в някои представления.

4. Ko Moon-young (Seo Ye-Ji) – Добре е да се чувстваш неудобно

Ko Moon-young крещи, казах ти, че те обичам, по средата на пътя, докато главният герой минава покрай известен момент за любителите на K-drama. Това не я спира да се влюбва или да се грижи за хората, на които държи. В „Добре е да не си добре“ Ко Мун-Йонг е представен като страдащ от антисоциално разстройство на личността.

Moon-young, истински цундере, изглежда студен и нахален, но заема позиция в трудни ситуации, независимо от последствията. Свирепото й поведение отразява загрижеността й да има някого, когото да обича и защитава.

Тя никога не се променя заради мъжкия герой и не очаква той да измести фокуса си от брат си с аутизъм към нея. Тя поема еднаква отговорност и очаква да бъде призната.

5. Hong Cha-young (Jeon Yeo-been)

K-drama Vincenzo Vincenzo и Jeon Yeo-been са перфектна комбинация. Хонг Ча-Йонг е умен, ангажиран адвокат, който познава законите на своите писма. Тя е пълна с енергия, амбиция и решителност.

Тя съчетава това, че е елегантна дама, която надхитри старите хора, и буйна, жизнена жена, която знае кога да разпусне косата си.

Ча-Йонг става близък съюзник на лидера и двамата работят заедно, за да свалят корумпираната Babel Group. Тя никога не е избутана встрани; вместо това тя винаги е в светлината на прожекторите, отива при хората и използва добре огромния си опит и знания.

Бонус: Аз съм Soo-Jung като Bae Ta-mi, Lee Da-hee като Cha Hyeon и Jeon Hye-jin като Song Ga-kyeong. Те са трите основни и овластяващи лидери в K-drama Search WWW. The show depicts what goes on in the lives of career-oriented women: they don’t back down. Те не жертват работата си заради любовта и не пренебрегват себе си заради любовта и много повече.

Тъй като жените заемат челни позиции в конкурентни компании, шоуто е изпълнено със силни и вдъхновяващи послания. Освен това липсват класическите битки и фокусирани дами, които се насърчават една друга.

Популярни Публикации