5 причини Приятели е един от най-великите ситкоми на всички времена

Приятели е в ефир повече от 25 години, но шоуто не показва признаци на забавяне. В много отношения шоуто е преломен момент в историята на телевизията, предефинирайки представата за комедия и ситкоми.

Изключителният актьорски състав, сценарият и интелигентните забавления се комбинират, за да направят този един от най-добрите ситкоми на всички времена. Стои доста високо в списъците на феновете, които от време на време се обръщат към ситкома за приятелски смях и пътуване надолу по пътя на паметта, тъй като предоставя на зрителите първокласно забавление.

 ПРИЯТЕЛИ

ПРИЯТЕЛИЗащо Приятели все още е обичан ситком днес

Ето пет причини, поради които вярваме, че Friends е най-добрият ситком в историята на телевизията.

1) Той е прогресивен в своята перспектива.

„Приятели“ беше ситком, който беше много по-напред от времето си. Ето защо той е актуален и вълнуващ и днес. Имаше представителство и се занимаваше с някои сериозни обществени проблеми. Шоуто включваше гей двойка в челните редици. Освен това, той също се занимаваше с полиаморията, както в случая с рождената майка на Фийби, и заемаше място за транс представяне, както е показано в историята на бащата на Чандлър. Ситкомът проправи рамката за по-прогресивни телевизионни продукции, които да последват.

2) Добре развитите характери

Всеки герой в ситкома е интересен по свой начин и може да се свърже с всеки в даден момент от живота му. Всеки герой е различен, от натрапчивото чистене на Моника до любовта на Рейчъл към модата, сладкия идиотизъм на Джоуи, шегите на Чандлър, провалените романи на Рос и странностите на Фийби. Героите са написани толкова брилянтно, че почти се чувстват истински. Те имат положителни и отрицателни характеристики, което ги прави достъпни и точни за зрителите.

3) Външен вид

Епизодичните изяви на някои от най-значимите личности на Холивуд бяха преобладаващи в шоуто. Брад Пит се появи като стария приятел на Рос, който дойде за Деня на благодарността, както и Дани Де Вито като стриптизьор на моминското парти на Фийби, както и Алек Болдуин, Дакота Фанинг, Роби Уилямс, Уинона Райдър и Пол Ръд, сред много други.

4) тематична музика

Темата на Рембранд, написана специално за шоуто, продължава да живее в сърцата ни. Началната тема, заснета в студиото на Warner Bros. с фонтан и емблематичния диван, се играе в началото на всеки епизод, изобразявайки шестимата членове на актьорския състав около фонтана. Песента въплъщава душата на сериала и е невъзможно да споменем ситкома, без да мислим, че ще бъда там за теб.

5) Мода от 90-те години

Ако сериалът представлява нещо различно от приятелство, това е модата от 90-те. Приятелите популяризираха стила от 90-те години, който продължава да влияе на модните тенденции сега. В епизода всички членове на актьорския състав носеха потници с дънки на Levi, къси рокли, кожени панталони, камбанки, джапанки на платформа и дори характерната прическа на Рейчъл.

Популярни Публикации