5 незабравими сцени с Рубеъс Хагрид за Хари Потър

Присъствието на Рубеъс Хагрид във филмовата вселена на Хари Потър е едно от най-силните, но и най-успокояващи екранни присъствия, появили се в съвременното кино. В осемте филма за Хари Потър Хагрид е постоянен източник на привързаност и доверие за Хари, докато преминава през любов, тъга, непривързаност и дори близки преживявания със смъртта.

Роби Колтрейн, актьорът, който изигра Рубеъс Хагрид във всички филми за Хари Потър, заслужава голяма заслуга за безпогрешния чар на Хагрид във филмите. Актьорът свърши изключителна работа при разработването на героя във филма, както и при съвместяването му с други герои, превръщайки неговите последователности в едни от най-незабравимите моменти в историята на киното. Докато скърбим за преждевременната смърт на Роби Колтрейн на 72-годишна възраст, ето някои от най-добрите поредици за Хагрид от филмите за Хари Потър.

1) Когато Хари го среща за първи път (Хари Потър и магьосническият камък)

Поредицата, в която Рубеус Хагрид първоначално се представя на Хари и публиката, е може би най-трогателната. Това е и значителна повратна точка в сюжета. В навечерието на единадесетия рожден ден на Хари Хагрид нахлува през вратата и събужда всички в малката уединена къща. Той подарява на Хари прясно приготвена торта. Сам си го изпекох, думи и всичко, продължава той, явно доволен от себе си.

  Хагрид беше червен

Поредицата завладява сърцата на зрителите и е призната за един от най-трогателните моменти в цялата серия. Моментът е важен, защото предвещава бъдещата връзка на Хагрид с Хари. Присъствието на Хагрид в живота на Хари е постоянна утеха, че той е обичан, подобно на това как пристига точно когато Хари се чувства самотен в нощта на рождения си ден.

2) Когато той утешава Хермойн, след като Драко я нарича мръснокръвка (Хари Потър и Стаята на тайните)

Въпреки че е поредица от фантастични филми, Хари Потър дълбоко отразява житейските истини. Всяка фигура представлява различен аспект от обществото и политиката, в която участва. Хагрид също е многостранен персонаж. Колкото и наивен да изглежда, той е един от най-умните и прилежни ученици в Хогуортс.

Когато Хермоане не е доволна от това, че е наречена мръсникръвка, те се озовават при Хагрид, за да помогнат на Рон с проблема с плужека. Действията на Драко показват за първи път на Хари вида фанатизъм, с който се сблъскват мъгълородените хора. Хагрид казва на Хермойн, че тя е една от най-добрите вещици на тяхното време и обяснява на Хари защо Драко го е направил. Сценарият завършва с това, че Хермойн изглежда доволна и се усмихва на забележката на Хагрид.

3) Когато Хари го информира, че няма Хогуортс без него (Хари Потър и Стаята на тайните)

По-голямата част от приноса на Рубеъс Хагрид към живота на Хари и Хогуортс като цяло остават неоценени. Въпреки това е хубаво да видя Хари да признава, че животът му може би нямаше да е толкова невероятен, ако Хагрид не беше там.

В Стаята на тайните Хари заявява в Голямата зала, че Хогуортс не може да съществува без Хагрид, след което се втурва към него за утешителна прегръдка. След това децата в залата аплодират Хагрид. Това укрепва връзката между Хари и Хагрид, която е само началото на едно прекрасно, дълбоко приятелство. Моментът проработи не само в обстановката на филма, но и с любителите на романите поради стойността, която придава на героя.

4) Погребението на Арагог (Хари Потър и Нечистокръвния принц)

Нечистокръвният принц е един от визуално най-завладяващите филми в поредицата. Въпреки мрака, който е обхванал планетата по онова време, той има балансиран тон. На погребението на Арагог Хари се отдава на връзката си с Рубеус Хагрид, като се отказва от безпокойството си относно спасяването на света в един особено запомнящ се момент.

Този ден Хари е много развълнуван, защото получава Felix Felicis, който трябва да му донесе късмет. Той избира да отиде да види Хагрид веднага и открива, че скърби за смъртта на Арагог. Прекрасна е гледката, когато Хари се приближи до хлипащия Хагрид. Въпреки че не симпатизираме особено на Арагог, сценарият привлича вниманието ни, тъй като детските чувства на Рубеъс Хагрид се разкриват.

  Хагрид беше червен

5) Преди кулминацията, когато носи Хари (Хари Потър и Даровете на смъртта, част II)

Един от най-депресиращите моменти на всички времена е, че Хагрид носи Хари, за когото се предполага, че е мъртъв по това време. Докато Хермоане изрично ридае, Рон е зашеметен, а Невил говори откровено за Хари, Рубеус Хагрид, който първоначално е информирал Хари, че е магьосник и остава негов приятел през цялото време, носи празен поглед.

Изражението на Хагрид говори много за това, през което преминава. Въпреки че може да изглежда, че чувствата на Хагрид в момента не са били разгледани, играта на Колтрейн е тази, която говори през тишината. Джоан Роулинг беше сред многобройните фенове, приятели и колеги, които туитваха в чест на Роби Колтрейн. Смъртта на Колтрейн е оплакана от целия фен на Хари Потър.

Популярни Публикации