5 факта за убийството на Кари Олсън

Когато 29-годишната Кари Олсън изчезна през декември 2013 г., властите имаха малко следи, които да ги отведат до престъпника. Когато смъртта й беше открита в горист район в Минесота на следващата година, някои липсващи части бяха събрани и бившият й приятел Тим МакВей беше посочен като заподозрян. По-късно МакВей беше заловен и осъден за убийството на Олсън. Dateline: Secrets Uncovered по NBC ще проследи мистерията около смъртта на Кари Олсън в епизод, озаглавен Без следа.

Резюмето на епизода е следното:

Кари Олсън има златно сърце и нов човек в живота си, когато изчезва; любимите хора отчаяно търсят отговори, но детективите се питат дали някой от тях не крие ужасна тайна.Продължете да четете, за да научите 5 факта за убийството на Кари Олсън.

1) След като уби Олсън, Тим МакВей продължи да се наслаждава на новогодишната нощ с приятел.

Разследващите подозират, че Тим МакВей е убил Олсън в дома си в Рок Айлънд на 28 и 29 декември 2013 г. и е изхвърлил трупа й в Минесота, преди да отлети за среща с приятел в Лас Вегас, за да отпразнуват Нова година. Семейството на Кари Олсън я е видяло за последно на 28 декември 2013 г. в Дейвънпорт, Айова. Когато тя се появи на работа в магазина на баща си два дни по-късно, беше подаден сигнал за изчезнало лице.

2) Влакната на косата на Олсън съвпадаха с килима на МакВей

Трупът на Олсън беше открит през април 2014 г. зад бор в Минесота. Фрагменти от влакна са открити в косата й по време на аутопсия на тялото й. По-късно разследване показа, че влакната са идентични с тези, открити в резиденцията на Тим МакВей в Рок Айлънд. Татуировка във формата на лоза на долната част на гърба на Олсън идентифицира тялото й.

 Кари Олсън

3) Тим МакВей се опита да използва кредитната карта на Олсън

Когато някой се опита да използва кредитната карта на Кари Олсън на бензиностанция, следователите получиха огромна следа. Тим МакВей беше видян на охранително видео, опитвайки се да направи пари от банковата си сметка. Нещата станаха по-странни, когато Тим МакВей беше чут да изпълнява I Used to Love Her, But I Had to Kill Her на Guns N’ Roses в караоке клуб. Кадрите са изпратени на ченгетата.

4) Тим МакВей беше обвинен в убийство от първа степен.

Тим МакВей е арестуван въз основа на събраните от разследващите доказателства. Въпреки пледирането на МакВей за невинен, фактите доказаха друго. За смъртта на бившата си приятелка Кари Олсън той беше осъден за убийство първа степен и укриване. Въпреки това, конкретната причина за смъртта на Олсън остава неизвестна; предполага се, че е починала от асфиксия.

 Кари Олсън

5) Олсън искаше да се ожени за МакВей и да има деца, но МакВей отказа.

Тим МакВей, който имаше две деца от предишния си брак, беше с десетилетие по-млад от Олсън. Проблемите на двойката започнаха, когато МакВей информира Олсън, че въпреки че е добре да се ожени за нея, той не е готов да има деца. Плановете на Олсън да създаде семейство с Маквей бяха провалени. Олсън започва да се среща с Джъстин Мюлер малко след раздялата им.

Популярни Публикации